sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Palauttelua

Viikko 6

ma: -
ti: -
ke:  juoksu 40min + + pilates + vatsat
to: 1h  traineri (vk) + pilates + vatsat
pe: 1h juoksu pk + vatsat + pilates
la: -
su: -

Yht: 3h 45min

Hah. Tässä lepoviikko. Teki muuten hyvää. Viime sunnuntaina alkoi lenkin jälkeen kroppa tärisemään ja paleltamaan. Samoin kädet ja jalat oli aika makaroonia. Eli jotakin tautia pukkasi. Maanantaina oli ihan samanlainen fiiilis. No mä kuitenkin päätin että nyt en sairastu ja latasin kaapillisen vitamiineja ja karnosiinia naamariin. Tiistai olikin jo parempi ja keskiviikkona oli tosi kiva juoksulenkki-sykkeet pysyy matalana ja juoksu tuntuu helpolta. Ihan eri fiilis kuin viime talvena. Torstain traineriveekootreenissä ei meinaa enää sykkeet nousta kun ajelen tuolla 85 prossan teholla mun ftp-kynnyksestä, eli kynnyksestä millä mä noin tunnin jaksan työstää täysillä. Niinpä mä lisäsinkin tehoja reilun kymmenen wattia. Oli jo selkeesti parempi ja tuntuvampi treeni. Pitää lähiviikkoina ajella uusi ftp-testi niin saa taas paremmin ajan tasalla olevat tehoalueet noihin treeneihin. Perjantainakin oli mukava hölkkä. Sai ajatella rauhassa asioita, lähinnä arvottaa elämää ja laittaa asioita oikeisiin mittasuhteisiin. Noiden olkapäiden takia oli ajatus vähän levoton ennen lenkkiä. Joo, mä tiedän että ei ne oo kuin olkapäät- ihmisillä on paljon isompiakin ongelmia. Ja onhan se näin. Mutta lenkki toimi, kuten aina.

Lääkäri tosiaan on tiistaina ja sitten on varmaan viisaampi. Mutta kyllä mä oon jo etukäteen miettinyt että mitä jos pitää puukottaa. Siis ajankohtaa. Onneksi tuo lekuri on ortopedi niin se varmaan osaa kertoa mitä mun kannattaa tehdä. Sinäänsä nää oon harmittavia juttuja. Tämäkin alkoi jo marraskuussa ja jos tuota olisi heti tutkinut niin asiat saattaisivat olla jo kunnossa. Mäkin sanoin heti että mulla on sitten vakuutus joka korvaa kaiken. Paitsi fysiota. Mutta kai noilla on sitten jostakin syystä joku kynnys laittaa porukkaa noihin kalliisiin tutkimuksiin. Ei kai se tuota fysiota olisis estänyt. Olisi varmaan enemmän pitänyt painottaa että mä oon jonkunlainen urheilija, vaikka kyllä mä muistaakseni tuosta mainitsin.

Ensi viikolla teen taas hieman enemmän määrää. Koska talvitriathlon järjestetään tänäkin vuonna, pitää varmaan kokeilla hieman hiihtoakin. Kiva. Ja kai tuota uintiakin pitää testata hieman enemmän. En usko että nuo olkapään repeämät ja kystat levolla paranee, joten pitää ilmeisesti mennä kivun mukaan. Ja en mä voi ihan täysin uimatta kuvitella noita kisoja vetäväni. Toisaalta mä varmaan pääsisin kohta pelkillä potkuillakin melko hyvää tahtia märkäpuku päällä.

2 kommenttia:

 1. Moikka!

  Hyvä palauttava viikko selvästi takana, joten eikun pökköä pesään ja tulta munille! Lääkäri varmaan kertonut sulle jo mitä tehdä noiden olkapäiden kanssa, mutta muut lajit sulla näyttää menevän hyvin! Etenkin oon kateellinen sulle tosta voimamittarista ja traineristä, se mahdollistaa selvästi parempia ja laadukkaampia treenejä kuin random-spinningit ja kuntopyöräilyt, eikä tuolla ulkona nyt pyöräilykään kovin tasaista ja tiedostettavaa kehitystä tuo, niin sää- ja alustariippuvaista.

  Mitä tuo 239W nyt käytännössä tarkoittaa? Joo, 1h pystyisi periaatteessa pyöräilemään sillä tasolla, mutta mutta. Koska en ole koskaan nähnytkään wattimittaria, kuinka kovaa vauhtia/millä sykkeillä tuo nyt tarkoittaa sinulla?

  Tsemppiä treeneihin!

  VastaaPoista
 2. Moikka ja kiitos. Olkapäiden suhteen on tilanne se, että jos ei mene nyt kortisonipiikillä molemmat kuntoon, niin sitten varmaan leikellään. Ei pitäisi olla iso operaatio ja juoksemaan pääsee lähes heti ja uimaankin 6 viikon päästä. Tuo wattimittari on kyllä ihan ehdoton, ei tuo oikein sykkeiden mukaan ainakaan mulla menisi noille alueille ja sykkeet vaihtelee päivittäin paljon, sen oon huomannut. Vaikka mä oon maastopyörällä aikanaan ajellut niin en mä loskassa a märässä ajelusta tykkää yhtään. Traineri on hyvä. Ja kisoissa tuo wattimittari on ihan ehdoton, ei mee alku överiksi kuten usein on mennyt. Lähden siis hieman liian lujaa.

  239wattia tarkoittaisi jonkun laskurin mukaan himpun päälle 40 km/h keskaria, mutta mulla tuo ftp on 227wattia, mikä olisi 39 km/h ja rapiat. Tuo 239wattia jaksoin siis ajaa 20 minuuttia, trainerilla ei olisi tuolloin paljon enemmän mennyt. Sykkeinä tuo oli viimeksi sataaseitsemänkymmentä, siis tuo 239 wattia. Maksimisyke mulla on noin kymmenen lyöntiä enemmän. Pitää taas ajella tuo testi varmaan ensi viikolla niin saa faktaa. Tarkoitus olisi nostaa noita watteja selvästi kesään mennessä.

  VastaaPoista