sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Toinen määräviikko

Viikko 5

ma: 37min juoksu (25min vk)
ti: -
ke:  55min  uintipotkut 2,1km + 1h  juoksu + pilates + vatsat
to: 1h  traineri (vk) + pilates + vatsat
pe: 1h sähly + 1h uintipotkut 2.2km (150m vu!)
la: 1h  traineri(vk) + pilates + vatsat
su: 1h 30min traineri + 1h 40min juoksu + pilates + vatsat

Yht: 11h 20min

Olipas erikoinen viikko. Kontrastia löytyi vähän joka suuntaan. Esim. tuo maanantain lenkki. Piti juosta mulle tutuksi tullut vajaa tunti josta puoli tuntia veekoota. No, lähtiessä oli jo vähän veltto ja flunssainen olo eikä oikein inspiroinut. Sääkin oli hieman vastaan-räntää ja jäätä tuli vaakatasossa naamaan. Jossakin parinkymmenen minuutin jälkeen vielä iski vessahätä ja tuntui että eipä kulje mihinkään. Tuonne asti vauhti tosin oli ihan hyvää mulle (noin 4min 20s-4min 40s/km ja alaveekoota sykkeiden puolesta), tunne vaan oli ihan toista. Ja kuten viimeksi kirjoitin, se ratkaisee. Siispä kurvasin kotiin, skippasin vatsat ja menin saunaan. En kyllä muista milloin olisi treeni jäänyt kesken, mutta tuo oli ehdottoman oikea päätös. Keskiviikkona oli jo  parempaa, vaikka juoksulenkillä oli vielä kurjempi sää. Laskettelulasit olisivat olleet paikallaan. Eipä ollu, joten juoksin puolet lenkistä toinen silmä kiinni.  Torstain traineri veekoo-setti oli taas heikko. No poljin mä suunnitellut tehot eikä sykkeetkään tainnu paljon nousta, mutta tunne oli taas kurja.


Sitten loppuviikko olikin ihan erilainen. Lauantaina pyörä kulki kivasti ja homma oli taas kivaa. Sykkeet pysyi 20 lyöntiä alempana kuin mitä mä kesällä tunnin ajelen lujaa, mutta watit oli 85 prossaa ftp:stä. Ja sunnuntai vasta helppoo olikin. Traineria puolitoistatuntinen , välillä yhdenjalan pyörityksiä ja päälle kevyttä juoksua 16km. Ja vähän jumppaa.

Mietin että olisiko tuo aikaisempi viikko vielä painanut alkuviikosta, oli sen verran heikkoa. Nyt kuitenkin olo on tosi virkeä, paljon parempi kuin viikko sitten, vaikka treeniä ei paljon vähempää tullutkaan. Keskivartaloakin on tullut kuritettua sen verran että asento alkaa sekä altaassa että juostessa olemaan parempi.

Mutta joskus täytyy olla huonoa että voi olla hyvää.


Viimeksi taisin luvata että en noista olkapäistä kirjoittele. Valehtelin. Tiistaina vedin kuminauhajumppaa. Viisi (5!) toistoa per liike. Yhteensä kahdeksan liikettä, ja kädet hemmetin kipeenä heti ja  muutaman päivän. Perjantaina koitin vaparia altaassa 150 metriä. No uinti tuntuu kyllä tosi hyvälle ja asentokin lienee parantunut potkiessa, mutta nuo olkapäät, varsinkin oikea kipeytyi taas. Sitten taas tänään kuminauhajumppaa 10 toistoa, ja ei mitään. No, hyvähän tuo tietty on mutta aika outoa. Alkoi jo viikolla hieman stressaamaan, joten varasin taas lääkärille ajan. No kai tuolla pitää käydä, ei nuo ihan normaalit ole.


Mitäs muuta? No eipä oikeastaan mitään. Tuollainen oli tänään juoksulenkkiä piristämässä, piti ihan ottaa kuva. Enkä tarkoita tuota Toyotaa.

2 kommenttia:

  1. Moi!

    Millaisia treenejä nuo potkutreenit ovat sinulla uinnissa? Kuitenkin ne täyttävät aika suuren osan altaassaoloajastasi. Kiinnostaisi kuulla enemmänkin :)

    VastaaPoista
  2. Moikka. Aika yleinen setti on nyt ollu että alkuun rauhallisesti 400 metriä verraa potkimalla. Sitten pyramidi 100-200-300-400-300-200-100. Tuossa joka 4. piikki (25m) lujempaa ja aina joka setin loppuun 25 perhosta. Näin saan edes vähän sykettä nousemaan. 10s palautukset. Tuohon menee joku 50minuuttia nykyään, joten loppuun sitten jotakin. Joskus hieman kovempaa muutama vinsta tai uinnin tapailua. Kyllähän mä uisin jos nuo kädet kestäisivät, mutta nyt mennään näin. Tuo on mulla melkolailla palauttava/pk-treeni tehojen ja rasituksen puolesta. Ajattelin kyllä pitää näitä ohjelmassa vaikka kädet saisinkin kuntoon.

    VastaaPoista