sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Määräänsä parempi viikko

Viikko 7

ma: 50min juoksu (30min vk2) + pilates + vatsat
ti: -
ke:    1h  juoksu + pilates + vatsat
to: 1h  uintipotkut 2,4km (1km 20.35) + 35  traineri (vk) + pilates + vatsat
pe:  1h 10min traineri (ftp-testi 20min) + juoksu 38 min + pilates + vatsat
la: tunti pipolätkää
su: -

Yht: 7h 25min


Sitähän tää viikko oikeesti oli. Maanantain veekoo-treeni tuntui hyvälle, eli lepoviikko teki tehtävänsä. Askel alkaa koko ajan toimimaan paremmin ja nyt tuntuu että keskivartalosta saa enemmän ja enemmän voimaa juoksuun. Ennen tuntui että selkä jotenkin antoi vähän juostessa periksi, nyt sieltä saa tukea ja voimaa menemiseen. Mutta kyllä tällä vatsojen treenimäärällä pitäisikin kehittyä-tälläkin viikolla tein noin tuhat vatsaa, josta puolet on syviä.


Torstaina oli mielenkiintoinen kokeilu altaassa. Kun en vieläkään saa uida, niin päätin ex tempore koittaa 1000m testiä uintipotkuilla. Ei ollu kovin paha setti ja aikaa meni 20 min 35 sekkaa. Reiskat alkoi pelaamaan loppumatkasta hyvin ja jälkimmäinen viisisatanen olikin parikymmentä sekuntia kovempi kuin eka. Koittakaa, oli kivaa.


Perjantaina ajelin taas 20 minuutin FTP-tasotestin trainerilla. Viimeksi watit oli 239 ja meinasin katketa. Tällä kertaa ajelin 261 wattia ja tuo oli himpun nousujohteinen vikan kympin mennessä 265 watin keskiteholla ja olisin jaksanut useammankin minuutin vielä vääntää. Mun mielestä muutamaan viikkoon hyvä parannus, ja jonkun laskentamallin mukaan tuo tarkoittaa mun nopeuksilla reilun 1km tunnissa vauhdinlisää. Eli yli puolitoista minuuttia perusmatkalla. Se on paljon. Jospa noita watteja saisi tässä keväällä hilattua vielä selkeesti ylöspäin. Nuo kynnyswatit on kuitenkin tärkeä juttu-jos nuo ei parane niin pyörä ei liiku yhtään paremmin.


Lauantaina pelattiin pipolätkää tunti. Tuo oli niin kevyttä höntsää, että en laskenut sitä edes mukaan viikon treenitunteihin.  Watit oli varmaan ainakin hetkittäin riittävät, kävi nimittäin samoin kuin Koskelalle.
Tiistaina ruikattiin olkapäihin taas kortisonia. Molempiin. Nyt on viimeinen kerta ja jos ei tehoo niin sitten kai puukotetaan. Ensi viikolla kokeilenkin hiihtoa ja uintia kevyesti. Toivotaan parasta.
2 kommenttia:

 1. Moi!

  Varmaan vaikuttaa noihin FTP-testeihin sekin, että sitä testiä ei ole tehnyt montaakaan kertaa? Aika yleistä lienee, että ei vaan osaa tehdä sitä testiä niin kovaa kuin se kuuluisi ja kun muutaman kerran sen tekee, se tulos parantuu ihan vain sillä, että saa itsestään enemmän irti ilman että varsinaisesti olisi kehitystä tapahtunut (lue: kuten sanoit toisen kympin menneen paljon kovempaa ja varaakin jäi!)

  Ei sillä ettetkö olisi kehittynyt, aika kovia settejä ajelet pyörälläkin, joten ei ihme, että watit kasvaa! Kuukauden kuluttua voi jo kuitenkin paukkua se 280W rikki :)

  Toivottavasti kortisoni jeesaa, siitä ei kuitenkaan ole auttajaksi pidemmällä aikavälillä, joten toivottavasti homma olisi tällä selvä ja alkaa vaivat parantua. Vieläkös jumppaat kuinka aktiivisesti olkapäitä fyssarin ohjeilla ja kumppareilla?

  VastaaPoista
 2. Moikka. Joo, varmasti vaikuttaa tuo kokemus. Tuo kovaa tekeminen ei kyllä yleensä oo ollu mun ongelma ja eka testi oli jo ennen kymmentä minuuttia aika raakaa puuhaa. Viimeiset viisi minuuttia menin kyllä ihan sekunteja laskien. Ehkä tähän viimeiseen testiin olisi kärsinyt muutaman watin kovempaa aloittaa ja tulos olisi ollut hieman parempi. Tai sitten tunne olisi ollut pahempi ja watit loppujen lopuksi samat.

  Nuo mun veekoovedot ei oikeestaan ole enää pariin viikkoon tuntuneet pahalta noilla aikaisemman testin perusteella saaduilla tehoilla, viimeksi ajoinkin jo 15 wattia kovemmilla tehoilla. Ja mun, ja aika monen muunkin mielestä, jos veekoo-teeni tehdään oikein niin ei se mitenkään älyttömän pahalta tunnu. Se on sellaista rennon kovaa ja varaa tulisi olla kiristää paljonkin. Toki trainerilla treenaaminen on ihan oma juttunsa juuri noiden virikkeiden puutteiden takia. Kaikki huomioiminen menee tuohon harjoitusfiilikseen, jolloin ajo tuntuu pahemmalta kuin se ulkona olisi (plus ajoasennon staattisuus). Mutta kyllä mä tuonne 300 watin nurkille haluaisin tuon 20 min maksimin hilata, sillä saattaisi jo kesällä roikkua kovempien mukana. Mä ajan nuo ftp-testit aerobareilta, en tiedä miten muut tekee.

  Kädet ei taida kyllä tuolla edistyä jos mitään ihmeparantumista ei tapahdu. Oikeeta jomottaa ja ei tuo vasenkaan terveeltä tunnu. Tällä viikolla koitan varovasti hiihtää ja muutaman uintivedon. Jos ei ala kestää niin sitten on varmaan operoitava. Tässä kyllä ehtii vielä kohtuulliseen uintikuntoonkin. Musta tuntuu että nuo potkut ja vatsalihasten treenaaminen on auttanut uintiasentoon huomattavasti ja siitä on jatkossa hyötyä. Kuminauhajumpat piti jättää pois muutama viikko sitten. Ei kärsi edes kättä ylös nostaa. Ohjeet on kyllä hyvät, mutta ei tulehtunutta lihasta kannata treenata.

  VastaaPoista