sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Viikko 51 ja maistiaisia pyörästä


Vko 51

ma: Juoksu 50min + pilates 10min + kuminauha
ti: 1h Uintipotkut  2km
ke: Juoksu 45min + pilates 10min + kuminauha
to: 30 min traineri
pe: 1h juoksu  pk + pilates 10min + kuminauha
la:-
su:-

Yht: 4h 40min

Tällä viikolla aloittelin sitten tuota kuminauhajumppaa uudelleen. Joka toinen päivä tuota olisi tarkoitus vedellä nyt muutaman viikon ajan jos käsi ei tuosta tai muusta liikunnasta kipeydy. Teen tuota ihan olemattomalla vastuksella toistaiseksi. Sitten kun määrät alkaa olla kohdillaan niin lisään vastusta. Uimassa en ole käynyt, mutta tiistaina koitin potkimista. Tuntiin ehtii näköjään pari kilometriä edetä vaparin potkuilla jos ei älyttömästi taukoile. Pitää vaan kehittää jotakin, koska yllättävän paljon tuo olkapäihin koskee kun laudalla potkii. pitäisi varmaan hommata uintisnorkkeli, jolloin kädet saisi levätä vaikka kyljissä. Joo, näin mä taidan tehdä kunhan tässä ehtii.  Muuten muutama juoksulenkki ja totuttelua pyörään. Toden teolla treeni kohti ensi kesää jatkuu sitten pyhien jälkeen. Uinti tosiaan tullee pikku hiljaa takaisin kuvioihin olkapäiden ehdoilla.

Joo, eli tsygä tuli :) Scorpion Urophonius. Säädin tuota torstaina ajoasentoon ja ajelin pikku session trainerilla. Pyörä on aika makeilla osilla, mm. sramin force osasarjana ja profile desingin ohjaamo.


Painoa tuolla on noin 8.1kg noilla kisakiekoilla ja painavalla jakkaralla+ tuubeilla.


En oo ennen sramin vaihtajia testannut, mutta toiminta näissä tuntuu olevan jämäkämpi kuin shimanoissa.

Hiilikuitukammet on hyvä juttu; ei mee voimaa hukkaan ja nuo on melko keposet. Lisäksi nuo on aika kivan näköiset :)

Tuo kuitukiekkosatsi ja powertap on jo syksyn aikana hankittuja juttuja. 50mm profiili+ voimamittari ja 1500grammaa, ei kauhean paha?

Ja tuossa vielä osalle kanssakilpailijoista jo totuteltavaa, jos siis ehditte kauhoa imussa vaihtoon :)

Sain asennon jo säädeltyä aika mieleiseksi. Satulaa sain hilattua  eteenpäin verrattuna entiseen, mikä on hyvä juttu. Ennen mä ajelin niin edessä että meinasin aina satulasta tippua, jospa ei enää tarttis. Pitää talven aikana katella ajan kanssa mitä muutoksia tuohon vielä tekee. Ajelin tosiaan ihan totuttelusession, ja testailin asentoa. On vielä 300 watin pitämisessä vielä tässä vaiheessa kautta tekemistä, mutta eiköhän tässä kevään aikana tule traineri tutuksi ja ehdi jotakin tuon pyöräilyn eteenkin tehdä. Hyvältä ja tukevalta  tuo kuitenkin vaikuttaa ja tarkemmat raportit tulee sitten asfaltilta. Hyvät Joulut kaikille!

8 kommenttia:

  1. Hieno pyörä! Turvallisia kilometrejä teille! :) Mukavaa joulun jatkoa.

    VastaaPoista
  2. Älä nyt ihmeessä potki laudan kanssa. Mulla se staattinen käsien edessä pitäminen on paljon pahempi olkapäälle kuin itse uinti ja samaa mieltä ovat olleet lääkäri ja fyssarikin. Snorkkeliostoksille siis tai sitten potkit muuten vaan kädet kyljissä, kyllä sekin onnistuu, kun tottuu sivuilta hengittämiseen.

    VastaaPoista
  3. Joo, oikeessa oot. Mustinkin tuon kahden kilsan session jälkeen että en oo ikinä tykänny pitkistä potkuseteistä terveilläkään olkapäillä. Se jotenkin vääntää tuota olkapäätä just siihen asentoon minne muutenkin sattuu kättä kääntää. Eipä paljon käsi noussu päivään tuon jälkeen. Ja niskatkin menee romuksi kun joutuu kurottelemaan. Taidan ostaa snorkkelin, onko suosituksia? Joko sulla muuten kädet paranee? mulla jo vähän paremmat, mutta kaikessa rauhassa otan nyt ja vetelen lähinnä kuminauhaa, joka ei satu kevyellä vastuksella. Pääsis ees hiihtämään..

    VastaaPoista
  4. Mulla on tällanen http://www.finisinc.com/freestyle-snorkel.html
    ihan hyvä, useimmilla uimareilla oon nähnyt sen Finisihn perussnorkkelin. Kannattaa muuten ostaa samalla nenäklipsu, mä ainakin kirjaimellisesti hukun ilman sitä snorkkelin kanssa.

    Käsi on aika syvältä, menee levosta huonommaksi, joten on vähän vaikeeta. Kattoo nyt, fyssari suositteli, että jos ne kuvat kuitenkin otattais, kun kyselin siltä puhelimessa lisäneuvoja. Jos ei kohta ala tokeneen, niin alan varmaan tarkasteleen duathlon-kisoja ens kesälle. Hyvä, että sun olkapäät on edes pikkasen parantunut.

    VastaaPoista
  5. Tilasin äsken tuon, jospa tuolla potkis. Koitan alussa ilma klipsua, en oo koskaan niitä ymmärtänyt, ainakaan uidessa :) (En vaan tajuu kuinka vesi menee nenään kun sieltä kuitenkin melkein koko ajan puhalletaan ilmaa.

    Otata kuvat, voihan siellä olla vaikka kalkkia tai jotakin. Ei mullakaan tuo oikea ole kunnossa, jomottaa tuonne käsivarteen saakka vaikkei tee mitään. Ei tuo kipu oo se ongelma, mutta pelkään että hajoo jos urheilee. Käyn ens viikolla lekurilla, pitää keksiä jotakin, jospa se kuvais nuo. Mä en duathloniin syty, kun uinti on se vahvin laji, ja hauskin :)


    VastaaPoista
  6. Lukasinpas koko blogin läpi. "Onneksi" olet vasta aloitteleva triathleetti, niin ei ollut mahdoton tehtävä illaksi.

    On kyllä hyvää ollut kehitys sinulla! Ja kovaa kulkee! Tälle tulevalle kaudelle kun sinulla on tähtäimessä pidemmätkin matkat kuin sprintti-, ja vielä perusmatkakin, niin miten ajattelit muuttaa treeniä? Olen huomannut, että juoksua sinulla tulee melko vähän muuhun treeniin nähden? Onko se ollut tehopainotteista ja muu treeni tuo sitä peruskestävyyttä?

    Entä millaisella taustalla tarkalleen olitkaan liikkeellä? en muista enää sellaista kohtaa, heh. Uintitaustaa sinulla oli pidemmän ajan takaa, ja vauhtikin alkoi nyt syksyn korvilla löytyä uudestaan, vaikka menitkin jo älyttömän lujaa kesän kisoissa. Oliko sinulla siis jotain maastopyörätaustaa, kun maastokisa-raportissa mainitsit, että ei ole maastossa ajelu mennyt hukkaan? Entä juoksussa, kun sekin menee kovaa tuollaisella treenillä? :)

    Jatkoakin ajattelin seurailla, sen verran kovaa kulkee ja mukavia tekstejä - säännöllisesti, toisin kuin itsellä... Kröhöm...

    Tsemiä treeneihin ja olkapäiden kuntoutukseen, eiköhän ne siitä pikkuhiljaa ala paranemaan!

    VastaaPoista
  7. Moi ja kiitos mielenkiinnosta blogiani kohtaan.

    Koskaan ei kulje niin kovaa että itse olisi tyytyväinen ;)

    Treeniä aion lähinnä lisätä, systeemit ei varmaan isosti muutu. tänä vuonna tuli joku 350 tuntia yhteensä, mikä on aika vähän. Aion lisätä treeniä jonkun 150h jos kroppa kestää. Juoksua tulee tosiaan liian vähän, mutta toisaalta lähes kaikki juoksu on ollut kovaa tai ainakin reipasta. Ja futista on ollut myös mukana, se on korvannut jonkun verran. Mutta jatkossa juoksen enemmän, siinä nää kisat ratkee mitalien osalta. Ja peekoot meen hiljaa ja kovat reippaasti. Ja painoo pois joku viisi kiloa.

    Mä oon ollu junnukilpahiihtäjä, hiihdin 16-vuotiaaksi asti. Ja uin myös pari vuotta nuorempana seurassa. Tottakai kävin myös nuorena juoksukisoissa paljon. Ja paljon muuta liikuntaa, lätkää, fudista, kaukalopalloa, punttia, lentopalloa ynnä muuta. Sitten parikymppisestä asti fudista enempi ja vähempi tosissaan. Mukana ohessa hiihtoa ja muuta kuntoilua. Junnuna innostuin lentopallosta ja pelaisin sitä melko tosissani ehkä viisi vuotta. Ja sitten taas muutama vuosi sitten innostuin lentopallosta pariksi vuodeksi. Oheen paljon punttia ja loikkia että pomppu kehittyi.

    Maastopyörää ajoin pari vuotta ennen tätä triathlonharrastusta. En käynyt kisoja, mutta ajelin muutaman tuhat kilsaa polkuja vuoteen. Sitten vähän kyllästyin siihen, pyöränpesuun ja itsestään ajeluun ja triathlon tuntui kivemmalta. Maastopyöräilyssä musta oli se isoin ongelma että piti vääntää liikaa kovilla tehoilla kun ei noita polkuja muuten eteenpäin päässyt. Juoksutaustaa ei tosiaan ole kuin junnuna juostut kisat. Ja fudis. Juoksuenkat ei oo kovin kaksisia; 400m-58s, 800m 2min18s. Nuo juostu joskus 16-17-vuotiaana. Pitempiä en koskaan oo oikeen kellottanut.

    Kädet pitää tosiaan saada pelaamaan niin tää homma helpottuu :)

    VastaaPoista