sunnuntai 18. marraskuuta 2012

perusasioita

Vko 46

ma: -
ti: 1h 10min uinti 3.1km + juoksu 52min
ke: juoksu 1h 10min + pilates + pidot
to: uinti 1h 2300m
pe: futis 1h +  1h uinti 2200m
la: - 
su: 1h 30min uinti 4km + juoksu 1h 25min

yht: 9h 15min

Hah, tästä tuli lähes identtinen viikko viime viikon kanssa. Paitsi siirsin maanantailta juoksun tiistaille. Tämä tuntui hyvälle idealle ja se olikin sitä. Jos jollekin Heikkisen Matille riittää viisi treenipäivää viikossa niin kai sen mullekin täytyy riittää. No helpompaa tämä olisi jos ei tarvitsisi käydä koulua. Toisaalta mun koulu (Mä luen kellosepäksi) on kuin räätälöity treeniä varten; keskiviikkoisin ja perjantaisin koulu on vain kahdeksasta kahteentoista, joten mä voin tehdä noina päivinä pitkän treenin tai parikin. Tästähän on tietty se etu että mun ei tarvii ahnehtia määrää viikonloppuisin. Ja kun tiistaitkin on yleensä vain kahteen, niin mä pääsen uimaan yleensä aina hyvissä ajoin ennen ruuhkaa. Tämä on tärkeä juttu, koska ei täällä Espoossakaan uinnista tahdo neljän jälkeen tulla mitään. Mä käyn kaikki omatoimiset uinnit Leppävaaran pienessä uimahallissa, jossa taitaa olla jotakin kahdeksan 25metrin rataa. Yksi tai kaksi niistä on vesijuoksijoille. Sitten yleensä Cetuksen junnut ottaa neljä rataa joskus neljästä eteenpäin. Eli meille kuntouimareille jää kaksi tai kolme rataa. Ja siellä törmää kaikenlaisiin uimareihin. Välillä on niin leveetä rinulinpotkua, että ohittaminen on  mahdotonta. Ja selkäuinnin käden palautuskin voi tulla niin sivusta että ei siitäkään ohi mennä. Sitten kun meitä on siinä radalla puolenkymmentä erivauhtista niin ei siitä mitään tule. Oikeesti. Eli mä olen aika etuoikeutettu noiden treeniaikojen suhteen. Aika usein saan uida itestään. Oon mä vähän miettinyt Cetuksen masterseihin liittymistä, mutta siinä on se ongelma että ne vuorot alkaa joskus yhdeksältä. Mä oon mielummin siihen aikaan jo rauhottumassa.

Viikon treeneistä ei oo mitään erikoista kerrottavaa. Peruskestävyyttä olen yrittänyt kehittää ja totuttaa kroppaa treeneihin. Juoksu on ollut kivaa. Mä jätin laktoosin pois ruokavaliosta ja nykyään voin juostessa keskittyä juoksemiseen ainaisen puskan tai vessan etsimisen sijaan. Keskiviikkona olin kyllä melko väsynyt juostessa. Lenkille lähtö jotenkin venyi ja läksin juoksemaan neljä tuntia ruokailusta. No, energiat mulla tais loppua joskus tunnin juoksun jälkeen ja vauhti hyytyi täysin. Perjantain futis tuntuu vieläkin koko kropassa. On se vaan kovaa lihaksistolle. Ja olkapäät, varsinkin oikea, on ollut koko viikon hieman arka. Hyvä siinä on varmaan se, että se ei tunnu uidessa vaan on leposärkyä. Eli lisää treeniä. No, oikeesti mä oon hieman löysännyt tehoja uinnissa ja potkinut melko paljon. Jospa nuo sitten lepoviikolla rauhottuisi. Neljä uintikertaa viikossa on kuitenkin hyvä juttu. Ei tule liian pitkää taukoa, ja tuntuma pysyy hyvänä. Nyt mä oon yrittänyt keskittyä enemmän tuntemaan vettä ja sitä mitä uidessa tapahtuu. Ja nimenomaan se on nyt helpompaa kuin jos uisi vain pari kertaa viikossa.

Mitäs muuta? Ensi viikko on melko samanlainen, mutta yksi uinti taitaa jäädä väliin. Se voi olla ihan hyväkin juttu. Niin, ja ravitsemusluento oli ihan kiva. Perusasioita nuo oli, ja eipä jutut oo muutamaan vuoteen miksikään muuttuneet. Eilen oli synttärit, ja tein ravitsemuksen suhteen vain epäterveellisiä valintoja. Heti aamusta alkaen. No, näitäkin tarvii :) 

Niin, ja lisäsin linkin muutamiin blogeihin sivulleni. Noita lähinnä tulee seurattua. Osa on tuttujen, seurakaverien ja osaa en tunne kuin nimeltä :)

2 kommenttia:

  1. Tulipas uus blogilöytö mullekin. :) Lisäsin kans linkin.

    VastaaPoista
  2. Moi. Joo, kiva muiden blogeja on lueskella ja tuosta blogilistasta joku ehkä löytää jotakin uutta ja näkee nopeesti onko jollakin päivityksiä :)

    VastaaPoista