maanantai 4. kesäkuuta 2012

Palauttelua ja valmistumista

Viikko 22

ma:     juoksu 22 min, 5,4km + pilates 10min
ti:        1h uinti 2700m + futispeli 1h
ke:     pyörä 30min 15km
to:      1h pyörä + juoksu 21min (4km)1h uinti 1650m, tehoja
 pe:     
la:      
su:     15min avovesiuinti 750m

YHT: 5h 40min


Palauttava viikko tuli hyvään paikkaan; kroppa oli aika väsynyt kolmesta kovasta viikosta ja valmistujaisjuhlat oli perjantaina. Nyt on hallussa mikromekaanikon paperit, ja vuoden päästä pitäisi olla myös kellosepän pätevyys ihan virallisesti.


Vetelin kyllä tällä viikolla muutaman tehokkaankin harjoituksen. Maanantain juoksussa neljä kilometriä meni hieman päälle kuuteentoista minuuttiin ja keskiviikkona tempoilin kympin kuuteentoista ja puoleen minuuttiin. Aikaa hidasti hieman hemmetinmoinen vastamäki reitin alussa. Veti aika hyvin reidet hapoille. Ja jouduin myös pysähtymään hetkeksi liikennevaloihin. Myös torstain harjoitukset oli ihan hauskoja. Hieman joka lajia.


Alkuviikosta sain tilaamani Rotorin q-ring-rattaat Signaturesta. Jos joku ei vielkä tiedä, niin kyseessä on ovaalin mallinen ratas, jossa välitys vaihtelee eri kampikierroksen kohdissa. Ideana on saada pienempi välitys ja voimantarve kohtaan, jossa voimantuotto on vaikeaa ja suurempi välitys kampikierrokselle kohtaan, jossa voimaa saadaan tuotettua reidellä paljon. Systeemi on jännä, ja eron kyllä huomasi alussa hieman erilaisena kammen pyörittämisenä. Näiden pitäisi siis lisätä keskitehoja ja pienentää maitohappoja. Keskiviikkona ajetun kymppitempon perusteella en oikein voi sanoa vielä mitään. Jalat kyllä meni todella hapoille, mutta vastaavasti syke ei noussut juurikaan sadanviinenkymmenen yläpuolelle. Vielä keväällä ajelin saman matkan liki 170 sykkeillä. En osaa sanoa onko treeni tuottanut tulosta, onko kroppa vain väsynyt vai vaikuttavatko rattaat todella. Mutta tuntuma on positiivinen ja lähiviikkoina tuo selviää.


Torstaina sain myös pitkään odottamani märkäpuvun. Merkki on X-terra, ja malli on vector pro x3. Pitäisi olla ihan viimeisen päälle hyvä ja nopea puku. Kävin tuota pikaisesti sunnuntaina testaamassa Kuusijärvellä, ja hyvin tuo tuntui istuvan ja lämmittävän. Uinti kyllä hyytyi olkapäiden osalta, mutta en tiedä oliko suurin syyllinen siihen märkäpuku, kylmä vesi vai puutteellinen verryttely.  Pukuja voi katella Scorpionstoren nettisivuilta, palvelu puljussa on erinomaista.


Huomenna olisi kauden eka kisa Vantaalla. Seuran sisäiset pienet kisat. Matkana osapuillen sprintti (750, 19.5km ja 5,4km). Hieman meinaa jännittää, mutta eipä tässä enää oikein mitään voi tehdä. Kevään harjoittelu meni hyvin, en sairastellut yhtään ja kroppakin kesti hauiksia lukuun ottamatta hyvin.Nyt nekin alkaa olla kunnossa.  Määrää en oikein olisi enempää voinut (tai ehtinyt) tehdä noilla omilla pohjilla. Nytkin alkuvuodesta olen lisännyt liikuntaa 50 tuntia aikaisempaan vuoteen verrattuna, ja oikeastaan kaikki liikunta on ollut lajinomaista. Nyt on vain nautittava liki puolen vuoden työstä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti