keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Kisaraportti. Rykäsy vol. 2

Taas päästiin kisailemaan. Kyseessä oli tismalleen sama matka kuin kaksi viikkoa sitten. Sääkin oli tällä kertaa melko samanlainen, lämpöä 13 astetta ja vettä oli satanut päivällä. Tällä kertaa en saanut kunnon jännitystä päälle ollenkaan. Vasta hieman kun ajelin kisapaikalle managerin mersulla. Joo, tällä kertaa piti ajella itse, kun manageri päätti lähteä lomalle. Ensi vuonna hoidetaan nämä hommat silleen, että athleetti, eli minä, voi keskittyä täysin olennaiseen. No järkkäs se sentään auton. Kiitti Henri.

Niin, itse kisasta. Uinnissa läksin mielestäni selkeästi lujempaa kuin viimeksi, ja matka alkoikin hieman painaa käsissä jo parinsadan metrin jälkeen. Hapot pysyivät kuitenkin melko hyvin kurissa, ja ohitin muutaman tyypin matkalla. Uintiaika oli 11.03, mikä oli noin 20 sekkaa nopeampi kuin viimeksi.

Eka vaihto meni nyt paremmin kuin viimeksi. Vielä märkäpuvun riisumisesta voisin jonkun kymmenen sekuntia napata pois. Ohitin vaihdossa ainakin yhden uintitreeniläisen. Saulille terveiset :)

Pyörällä päätin lähteä rauhallisesti liikkeelle ensimmäiset kilometrit. Sykkeet pyöri jossakin 165 molemmin puolin. Pari ihan oikeasti urheilijan näköistä kaveria menikin ekojen kilometrien aikana ohi. Peesiin olisin varmaan joksikin aikaa päässyt, mutta tarkoituksena oli vetää ässämmiä ajatellen oma kisa. Kadenssia yritin pitää myös selkeästi korkeammalla kuin viimeksi, jotta jalat ei menisi niin hapoille. Pyöräily oli nousujohteinen ja jaksoin melko hyvin maaliin asti. Ehkä alku olisi saanut olla vielä aavistuksen rauhallisempi, koska keskari tippui jostakin nejästäkympistä koko ajan. Tosin alku on helppoa myötätuulipätkää ennen Kuninkaanmäen nousua ja paluumatkaa. Pyöräaika ilman vaihtoja 32.02 ja keskari 36.9km/h. Parannusta viime kertaan parikymmentä sekuntia, mutta tämä oli vedetty täysin soolona, kun viimeksi sain apuja käytännössä koko matkan.

Toinen vaihtokin meni paremmin kuin viimeksi. Osasin varoa pohkeiden kramppaamista, ja apuna oli vielä lenkkareihin hommatut pikanauhat. Kymmenkunta sekuntia lähtee tästäkin kun hieman löysään nauhoitusta; vielä piti repiä kenkää märkään jalkaan ja se vei hieman aikaa.

Juoksu oli taas aika samanlainen kuin viimeksi. Alussa tuntui taas että hissi tulee ylös asti, mutta urheilujuoma pysyi kuin pysyikin sisällä.  Ohitin yhden kisailijan, ja kaksi meni minun ohi. Ei ollu mitään jakoa vastata. Juoksuaika oli 21.46, eli kuitenkin lähes puoli minuuttia kovempi kuin viimeksi. 4min 7s per kilometri, mikä on mulle maastossa aikalailla maksimivauhti. Juoksua tuntuu rajoittavan mua nuorempanakin vaivanneet rasitusastmaoireet. Jaloissa tuntuisi olevan paukkua, mutta syke on pakko pitää alle 170, tai muuten keuhkoputket jotenkin supistuu ja en saa kunnolla ilmaa. Mulla on lääkäriltä astmapiippu tuohon vaivaan, mutta ilman sitä riskiä että päätyisin hesarin lööppeihin kärähtäneiden listalle, en voi sitä käyttää. Pitäisi hommata erikoislääkärin resepti ja diagnoosi. No tuo voisi olla mulle ainoa tie julkisuuteen tässä lajissa. Tai ylipäätään triathlonisteille.

No kaiken kaikkiaan, kisat meni hyvin. Ihan maksimisuoritus nykykunnossa ja jossiteltavaa ei juurikaan jäänyt. Vaihdot meni kohtuullisesti ja vauhdinjako luultavasti lähes nappiin. Ehkä jättämällä  perjantain tempo ja aikaisemman illan futis väliin, olisi voinut olla hieman tuoreempi olo. Varsinkin tuosta tempoajelusta reidet oli vielä maantaina hieman pehmeät. Aika oli tällä kertaa 1.06.28. Parannusta viime kertaan minuutti ja viiskymmentä sekkaa. Sijoitus nyt viides. Mukana oli taas kovia ukkoja, joten eipä harmita hävitä heille. Mun sarjalaisista edelle taisi keretä vain joku, joka on käyny  hawaijillakin kisaamassa. Ja niihin kisoihin ei muuten pääse vain soittamalla että mä tuun nyt.

Niin, muuan Alex Stubikin oli kisaamassa ja  on aika kova tässä lajissa, ei hävinnyt mulle kuin reilun minuutin. Mä-Alex, 1-0 :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti