torstai 6. kesäkuuta 2013

Valmistautumista SM-sprinttiin

Onpas ollut vaikea viikko. Sää on ollut mitä mainioin ja kun valmistuin perjantaina kellosepäksi ja koulu ei ole nyt sotkemassa kuvioita on treeni-into ollut kova. Hankalaa on ollut tämä keventely viikonlopun kisoihin. Järkeilin että ainoa tapa saada lisää suorituskykyä viikossa on kunnon huili. Toinen vaihtoehto olisi ollut tehdä tehotreenejä pitkin viikkoa, mutta ei ne muutamaan päivään enää kuntoa nosta. Mieli siis tekisi lenkille, mutta täytyy malttaa. Eilen kävin ajamassa tunnin kevyttä jotta jaloissa olisi jonkunlainen muistijälki kammen pyörittämisestä. Tein myös vaihtoharjoituksia. Maanantaina kävin lääkärissä noiden kipeytyneiden pohkeiden takia ja uusin samalla allergia- ja astmalääkereseptit. Tuomiona oli kahden viikon juoksukielto tulehtuneiden lihaskalvojen takia. Buranaa reilu pari grammaa päivään ja ehdoton venyttely/hierontakielto pohkeille. Venyttely kuulemma vaan pahentaa tilannetta vaikka olen nyt juuri siihen panostanut :) Ja kylmästäkään ei kuulemma ole hyötyä kun vamma on niin syvällä että jos kylmä menisi sinne asti niin mulla paleltuisi ylemmät kerrokset jalasta. Kaikenkaikkiaan hyvä juttu, koska ei noilla tuossa kunnossa joroisilla olisi voinut juosta. Kisat tietty vedän ja sitten taas juoksutaukoa viikko.

Maanantaina uin mulle hyvän uintitreenin Pirkkolassa. Satasia kymmenen kappaletta 1.25-130 aikaan. Alkuun 2 minuutin lähdöllä ja koska tuntui helpolta niin loput 1.50-lähdöllä. Nyt oli jo kädet palautuneet parista kovasta kisasta ja uinti näyttää hieman valoisammalta kuin viime kisan pyristely.

Tiistaina sain Scorpparilta uuden märkäpuvun, Profile Designin M2:n. Valmistajan lippulaivamalli ja järkevänhintainen. Kävin sitä keskiviikkona kuusiksella kilometrin verran koittamassa ja täytyy sanoa että ero vanhaan pukuun oli iso. Vanha oli mulle liian pieni hartioista, joten siinä kädet tosiaan väsyi helposti. Tämä on oikean kokoinen ja matskukin on vielä joustavampaa neopreeniä (nelikymppistä yamamotoo). Uinti tuntui käsien ja hartioiden osalta siltä kuin pukua ei olisi ollut päällä ja puvun pukeminen ja riisuminen oli helpompaa ja nopeampaa. Nyt luotto uintiin onkin kesän ja tulevien kisojen osalta iso, vielä kun pääsee muutaman treenin jossakin vaiheessa tekemään.


Huomenna olisi siis kisat, ja me saatiin m35-sarjaan kirittäjäksi Jarmo Hast, ammattimainen ammattilainen joka hakee syksyksi paikkaa Havaijille. Siihen kovimpaan kisaan. Tämä tietty vaikeuttaa mun mitalinmetsästystä suurestikin, mutta kiva että on kova kirittäjä. Taktiikka menee sikäli uusiksi että nyt on pakko vaan avata täysillä ja katsoa kuinka pitkään jaksaa kärkimiesten vauhdissa. Eli mitään varmistelua mitaleiden tuntumaan ei sitten ole luvassa, toivottavasti ei ihan totaalikanttaustakaan.

1 kommentti:

  1. Älä ota liian lepposasti lääkärien lausuntoja, muista se. Pärjäät mun mielestä tosi hienosti mitä oon seurannu blogista, hymysuissa eteenpäin vaa koko ajan. :) -Ville

    VastaaPoista