sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Peekoota

vko 24

ma: 3h 12min pyörä + pilates + vatsat + olkapääjumppaa
ti: 5h pyörä
ke: 2h 20min pyörä + 1h uinti + pilates + vatsat
to: 4h 47min pyörä
pe: 50min uinti
la: -
su: 1h pyörä + 30min juoksu + 50 min avovesiuinti

yht: 20h 20min

Olipas kerrassaan hyvä viikko. Sunnuntain tosiaan palauttelin sprintin jälkeen ja maanantaina sitten tositoimiin. Pyörää tuli ajeltua ihan reilusti, yhteensä 483km peekoota. Muutama pätkä on  reippaampaa, mutta muuten ajelu oli ihan rauhallista, noin 60-70 prossaa FTP:stä. Parilla lenkillä pyörittelin nousuissa voimaa hitaalla kadenssilla. Jotenkin nyt on tuntunut kisoissa että tasamaalla ja alamäessä kun puskee reilua kolmeasataa wattia niin ei vaan taagi riitä jaloissa pitää watteja yllä, jospa tuo auttaisi hieman. Ylämäessä näitä ongelmia ei sitten olekaan. Välillä tämä suomitreenaus vaatii uhrautumista. Tälläkin viikolla, ainakin Espoossa, jos halusi ajella pitkää lenkkiä useemmin niin piti joku kerta lähteä vaikka vettä tuli taivaalta. Ei oo aina herkkua, mutta muuten saattaa tosiaan jäädä ajelut aika vähiin. Nyt sain kyllä melko hyvät raot satutettua ja vain yhdellä lenkillä kastuin litimäräksi. Mutta esimerkiksi tuolla viiden tunnin lenkillä satoi vain vartin alussa ja lopussa, vaikka taivas oli ympärillä koko ajan sen näköinen että kohta kastuu. Perjantaina väsytti jo aika paljon ja kun vettä tuli kuin saavista, siirsin lenkin sunnuntaille ja kävin vain uimassa. Oli hyvä ratkaisu, sillä tänään oli taas voimaa polkea.

Uintikilsatkin tuli tälle vuodelle lähes tuplattua. Ja alkaahan tuo vähitellen jo uintia muistuttaa, varsinkin altaassa. Märkäpuku-uinnissa kädet väsyy vielä liian nopeasti, vaikka tuo uusi puku onkin tosi hyvä. Nyt olen vetänyt joka uintisessiossa pääsarjana satasia kymmenen sekuntin palautuksella aika lailla maksimivauhtia. Viime kesänä tuli huomattua se, että jos vaan ui järvessä matkaa, niin uintivauhdit hiipuu kesän aikana. Kovia vetoja on siis pakko uida mikäli haluaa kehittyä, ei mitään pelkkää mukavuusalueella menoa.  Tänään rakensin tänne Kuopion lähettyville, missä siis olen lomailemassa (leireilemässä..) rantaan uintiradan. Eli poijut on sadan metrin välein ja puolessa välissä vielä poiju. Tässä on hyvä vetää treenejä kun vauhdit on helppo kontrolloida. Ja uintipaikalle on matkaa parikymmentä metriä, aika luksusta. Eli uinnin suhteen on vielä toivoa.

Juoksua koitin tänään viiden kilometrin verran. Muuten on juoksutreenit olleet jäissä nyt siis pari viikkoa. Pohkeet tuntui ihan asiallisilta, mutta oikeassa alkoi vähän tuntumaan kipua loppua kohden. Huomenna on soittoaika tohtorille ja saa nähdä mitä keksitään vai jatkuuko buranan mussuttaminen edelleen. Paremmat nuo kuitenkin jo on ja mikäs tässä on uidessa ja pyöräilessäkin jos juoksukielto jatkuu. En mä oo juoksemista muutenkaan oikein osannut ja on ehkä parempi keskittyä vahvuuksiin.

Ensi viikolla teen pyörällä ja uiden tehoja. Muutama erimittainen tempo ja uiden varmaan noita satasia. Juoksua pari kevyttä lenkkiä jos saan juosta. Eli reipasta on luvassa ensi viikolla.Ja sen lupaan että juhannuksena EN treenaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti