sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Rykäsy ja viikon treenit

Viikko 22

ma:  1h 45 min pyörä + pilates + vatsat
ti: 1h 20min rykäsy
ke: 1h pyörä + pilates + vatsat
to: 2h pyörä, sis 5min max ja 10km tempo
pe: -
la: 1h 25min juoksu 6x1000m 5´pal
su: 3h 10 min pyörä + pilates+ vatsat

Yht: 11h 25min

Nyt koitin pitää tehoviikon vielä ennen sprintin SM-kisoja. Tiistaina oli Kuusijärvellä ohjelmassa rykäsy, eli seuran harjoitussprintti. Matkat uinti n. 750m-pyörä 20km-juoksu 5.4km. Aikaa mulla meni 1h 7min ja noin 30s. Uinti oli surkea, aika 12.10. Uin hallissa 1000m samaa vauhtia kolme päivää aiemmin. Toivottavasti matka oli hieman ylipitkä, koska viime vuonna uin reilun minuutin lujempaa. Nyt kädet väsyi jo ennen puoliväliä ja täytyy vain toivoa että kädet ei olleet palautuneet vielä. T1 oli myös aika säätämistä, puku ei tullut sykemittarin yli ja lähdin matkaan kengät pyörissä ensimmäistä kertaa. Ei tuosta kyllä mitään etua tullut, päinvastoin. Pyörä oli ihan hyvä kun hieman lämpesin. Liikkuva keskari noin 39 km/h ja 295wattia. Ei ollut paha ja kukaan ei tullut ohi.  T2 ihan ok. Juoksu lähti ihan kivasti. Hieman röyhtäilytti aluksi ja pohkeet hieman kiristeli, mutta eka kilsa 3,45min ja loput hieman hidastuen keskivauhdin ollessa noin 4.03 min/km. Sijoitus yleisessä neljäs ja taakse jäi hyvällä marginaalilla sellaisia urheilijoita joille hävisin vuosi sitten selvästi.

Torstaina ajoin kymppitempon treeninä. Alkuun 5min maksimit, keskiwatit 345, jotta paikat aukee. Avasin tämän vedon lähes neljääsataawattia pari minuuttia, joten hieman optimistinen tuli oltua. Itse tempo meni ihan hyvin. 10km tasan 15min ilman tempokypärää ja -etukiekkoa sekä pyöräilypaidalla. Keskiwatit 325. Syke ei noussut edes rykäsyn pyöräsykkeille, joten saattoi olla väsymystä hieman kropassa.

Lauantaina juoksin mun nykyisen mielitreenin-tonnin ratavetoja. Nyt kuusi kappaletta noin viiden minuutin palautuksella. Vedot 3.54, 3.53, 3.49, 3.46, 3.36 ja lopuun reippaampi 3.21. Mukava treeni ja meni kivan nousujohteisesti. Pohkeet on aika kireällä nykyään juostessa, mutta ei nuo vielä onneksi ole varsinaisesti krampanneet. Nyt pitää tehdä muuta liikuntaa seuraava viikko, koska nuo on pakko saada kuntoon heinäkuuksi jos puolimatkan meinaa juosta kunnialla. Ja saisi ne sprintissäkin toimia.

Eli kolme hyvää tehotreeniä oli viikon tärkein saldo. Ensi viikonloppuna on SM-sprintti. Viime vuonna olin seitsemäs tai kahdeksas viisi minuuttia kärjen perässä. Tänä vuonna mulla on tavoitteena mitali M35-sarjassa. Syksyllä mielessä oli voittaa juuri nämä kisat, mutta näiden olkapääongelmien jälkeen se taitaa olla liian kova urakka jos muilla ei ole ongelmia. Ennakkoon ajattelen voiton menevän Seinäjoelle. Tuunanen on kovassa kunnossa ja taisi vielä viime kesänä puhua jotakin uintitreeneistä ja talvesta. Vilppola napannee vähintään hopean flunssaisenakin jos vaan on viivalla. Eli realistisesti itse kisaan tuosta pronssista, ja siihenkin pitäisi voittaa kilpailijoita joille hävisin viime vuonna pari-kolme minuuttia tällä matkalla. Ei ole helppoa, varsinkaan tällä uinnilla. Mutta ei näitä etukäteen voiteta ja toivottavasti tulisi hyvä kisa :) Ensi viikko siis kevyttä kisaan valmistavaa treeniä ja lepäilyä.

Ja jos joku tilaa iHerb.comista vaikka edullista d-vitamiinia talveksi, tai magnesiumsuihketta kipeille pohkeille (joo, tunnustan, oli litrahinta 12 kertaa edullisempi kuin suomesta) niin käyttäkää mun alekoodia, saa ilmaiset postikulut ainakin ensitilaajana. Koodi  BQD539

4 kommenttia:

 1. Mulle sopii tuo järjestys ihan hyvin. :-)
  Kun nyt vaan pääsisi viivalle.

  Menneelle viikolle oli mullakin tehoviikko suunniteltu, vaan siitäpä toteutui tasan nolla treeniä.

  Borremansia en jättäisi pois laskuista, ja saattaapa Miikkakin lähteä viivalle? Mukana myös paljon uusia nimiä, tuleekohan yllätyksiä...

  No, sittenhän se nähdään. Hyvää valmistavaa viikkoa ja näkymisiin (toivottavasti) mestoilla, Jiri

  VastaaPoista
 2. Nolla treeniä voi herkistääkin sua :)

  Borremans on kyllä laskuissa mukana hyvin vahvasti, ja sille mä taisin hävitä juuri sen pari-kolme minuuttia viime kesänä. Miikkakin on paha, samoin turun urheiluliiton mieskin on näköjään listoilla, sekin on kyllä ennakkoon ainakin mua kovempi. Ja osa tosiaan tuntemattomia nimiä, osasta tiedän aikankin sen että juoksu kulkee kovaa.

  Joo, toivottavasti olisi kaikki parhaat niin näkee missä mennään ja saataisiin kunnon kisat.

  VastaaPoista
 3. Hyvää settiä kuluneella viikolla ja nyt sitten vaan herkistelemään viikko niin kulkee sen pari minuuttia kovempaa kisoissa taas.

  Mitskuun on tsäänssit, ja kova kamppailu tulee sulla, mutta onnistuneella uinnilla se on ihan mahdollista. Sulla kun on peesikieltokisa, niin siinä pääset pistämään pyörä-pyörä kisaa muita vastaan, eikä ne pääse roikkumaan sitten sun perässä ;) Helpompaa se on edellä lähteä juoksuun kuin toisinpäin.

  Pääsen maalialueella sitten seuraamaan teidän kamppailua palkintopallipaikoista:)

  VastaaPoista
 4. Joo, pitää keventää kun varmasti painaa tuo 4h maksimivauhtia lähes viikkoon. Eikä uitiakaan ole vielä menetetty-pitäis saada uusi Profile designin puku joka on hieman väljempi (oikeamman kokoinen) mulle niin jospa nuo kädetkään ei väsyisi niin paljon. Nyt jo pelkkä vetoasento käsille vastustaa puvulla.

  Mitalista tosiaan lähden kisaamaan, saa nähdä ehtiikö eikä oo tarkoitus uhota mutta tavoitteita on oltava. Uinti ratkaisee tosiaan paljon ja onneksi pyörä on mennyt eteenpäin viime vuodesta.

  Menestystä sullekin ja mä ootan sua ainakin kymppisakkiin, jopa korkeammallekin ehjällä suorituksella :)

  VastaaPoista