sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Toipilaana

Ekana viikon treenit:

Vko11

ma: juoksu 32min (20minvk) + pilates + vatsat

yht: 1h

Jos tuosta nyt jotakin kertoo, niin ekat pari kilsaa veekoota meni helpohkosti 4.10-4.30 kilometrivauhtia, sitten olikin vaikeempaa  vatsan pettäessä ja kurvasinkin kotiin vessaan..

Nyt olen siis parannellut tuota leikattua olkapäätä tiistaista asti. Pisteenä ii:n päälle perjantai alkoi oksennuksella ja sitä riitti koko päivän. Olisko tuo sitten se kuuluisa noroviirus? Anyway,  enpä oo noin kipeenä ollut moneen vuoteen. Kuumetta oli vajaa kolmekasi, mutta tässä iässä se vastaa neljääkymmentäkahta. Melkein siis. Nyt on jo hieman parempi olo, ei enää okseta kuin hiukan kun kävelee olohuoneen ja keittiön väliä. No se hyvä puoli tässä tietty on että tuohan meni aika näppärästi tässä samalla. Vähän niin kuin hyvä työntekijä sairastaa lomalla, niin mä sairastan sairaslomalla.

Olkapää on aika hyvä. Ei sillä nyt uimaan vielä pysty ja huomaahan sen että sille on jotakin tehty, mutta ei se kyllä kovin kipeä ole. Joka yö olen saanut nukuttua ja äsken meinasin alkaa vahingossa kuminauhajumppaamaan sitä samalla kuin tuota vasenta. Tuolle oikealle liikkeet on lähinnä käden nostelua edestä ja sivulta kepillä avustettuna. Aika samat liikelaajuudet siinä on jo kuin vasemmassa ja kädenkin saa jo selän taakse ilman kipua. Kunhan tästä taudista toipuu niin eiköhän tuolla jo trainerilla voi ajella ja kävelylenkkejä harrastaa. Hyvä juttu.

Tuota vasenta mietin äsken. Samat vaivathan ja magneettikuvalöydökset siinä on kuin oikeassakin olkapäässä. Lisäksi se on ollut viime aikoina ennen leikkausta kipeempi kuin oikea. Oikeesta kädestä on kontrolli viikolla 15, eli reilun kolmen viikon päästä. Jos sen päättää sitten leikata niin menee käytännössä kaksi viikkoa kaikkine maksusitoumuksien saamisien ynnä muiden juttujen suhteen. Oltaisiin jo viikolla 17. Ja maastotriathlon on viikolla 21 ja sm-sprintti on viikolla 23. Tuo kuulostaa aika mahdottomalta yhtälöltä, koska uinti kuulemma onnistuu vasta kuusi viikkoa leikkauksesta ja ottaen huomioon että olen viimeksi uinut marraskuussa, tarvitsisin luultavasti muutaman uintitreenin ennen kisoja. Vaikka uinti on mulle hyvä laji, niin sen piti olla tänä vuonna se juttu, jolla olisi päässyt ihan keulan mukana pyörälle ja saanut etumatkaa osaan kovista kilpakumppaneista. No näillä näkymin tilanne on se että jos nuo kädet kestää uimista niin tulisi olemaan melkoinen ihme jos pääsen varsinkaan ekoissa kisoissa edes vastaavista asemista pyörän päälle kuin viime kesänä. Niinpä koitinkin kuminauhajumpaa tuolle vasemmalle tänään ja  jos se ei ala sitä kestämään niin soittelen sitten tuolle mut leikanneelle tohtorille että pyytää maksusitoumuksen ja putsaa tän vasemmankin mahdollisimman pian. Pääsisi sitten edes jossakin vaiheessa edes vähän trenaamaan eikä vain kelailemaan. Niin, talvitriathlon saattasi ehkä onnistuakin jos tuota vasenta ei operoida, vaikee sanoo. Tuonnehan on kuitenkin vielä joku viisi viikkoa aikaa. Eipä tässä oo kyllä pystynyt hiihtämäänkään ja muutama veekoo-hiihto pitäisi ainakin saada alle.

 Nyt on kymmenen viikkoa maastotriathlonin SM-kisoihin. Niihin luultavasti ehtisin kuntoutua jonkunlaiseen uintikuntoonkin jos vasen olkapää leikataan parin viikon sisään tai sitten ei tarvitse leikata ollenkaan. Mun pyöräosuuden pitäisi olla, jos reitti on niin tekninen kuin luvattiin, niin vahva että pari-kolme minuuttia tappiota uinnissa ei pitäisi vielä olla ongelma vaikka juoksussa joku minuutti saattaa tullakin turpaan. Pyörä tosin vielä puuttuu.. Pitää  yrittää lainata jostakin joku 29-tuumainen jos pääsen kisaamaan, koska ei mulla oikeastaan ole muuta tarvetta omistaa maasturia kuin nuo parit triathlonkisat. Ja ehkä pari lenkkiä keväällä ja syksyllä.  Talvipyöräily ei oo mun juttu-varpaat jäätyy ja se on tylsää puuhaa ilman juurakkoa. Eikä mulla oikeestaan oo rahaakaan tuollaiseen :D

2 kommenttia:

  1. Jos tuosta norosta jotain positiivista hakee, niin paino tippuu kisakuntoon alta aikayksikön. :-) Mä kokeilin myös tuota tautia Nokian vesikriisin aikoihin. Paino tipahti kolmessa päivässä 5kg, ja se olotila...

    Koetahan kestää, äläkä riko sitä kättä liian innostuksen vallassa. Vielä on kesää jäljellä...

    VastaaPoista
  2. Niin, pari päivää ja neljä kiloa tuli alas. Äkkiä ne kyllä tulee taas takaisin..
    Tää fiilis on kyllä perseestä, pariin päivään en oo enää oksentanut, mutta ei oo kyllä vahva olo ja välillä edelleen oksettaa. Mä oon jo selvinnyt reilut kolme kuukautta uimatta, joten eiköhän tässä muutama viikko mene vielä helposti :)

    VastaaPoista