torstai 14. maaliskuuta 2013

Olkapääleikkaus

Nyt se on sitten leikelty tuo oikea olkapää. Operaatio oli tiistaina ja pari päivää tässä on jo ehtinyt toipumaankin. Itse leikkaus meni hyvin. Hauiksessa tai rustorenkaassa ei kai ollut mitään korjattavaa ja toimenpide oli kai aika normaali olkapään avarrusleikkaus, jossa tehtiin lisätilaa supraspinatukselle poistamalla vähän luuta ja bursa. Bursa oli kuulemma niin arpinen ja hankautunut että se piti poistaa . Ja joku ca-ligamentti kai katkottiin, koska se oli tiellä.

Olka on ollut yllättävän kivuton-olen saanut yöt nukuttua ja leposärkyäkään ei ole juurikaan ollut.  Jumppa piti aloittaa heti seuraavana päivänä. Tarkoituksena on estää kiinnikkeiden syntyminen ja saada käteen hyvä liikkuvuus. Tänään käsi on noussut jo omin avuin ylös suoraksi. Juoksua ja pyöräilyä ei ole kielletty, mutta taitaa kuitenkin olla viisainta huilaillla tämä viikko. Jälkitarkastus on muutaman viikon päästä.

Mä olen yleensäkin melko optimisti, mutta tällä hetkellä olkapää vaikuttaa todella hyvältä ja uskon että tuosta tulee vielä kesäksi hyvä. Toivottavasti jo maastotriathloniin mennessä. Tuon vasemman olkapään tilanne sen operoinnin suhteen katsotaan uusintakäynnin yhteydessä. Mutta luultavasti siellä on samanlainen vamma oireiden ollessa samat. Pitänee vaan katsoa vähän oikean käden paranemista ja miettiä milloin tuota kannattaa leikellä jos on tarvis. Kisaamaan kun kuitenkin olisi päästävä..

Tuossa vielä kuva olkapäästä, ei tuo kovin pahalta näytä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti