sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Hiihtelyä

Viikko 10

ma: 1h uinti + Juoksu 50min
ti: 1h 55min hiihto  + 10min juoksu + futispeli 70min
ke:
to: 1h traineri (2x20min vk)+ pilates + vatsat
pe:
la: 1h traineri (2x20min vk) + pilates + vatsat
su: 2h 50min hiihto + juoksu 15min

yht: 11h

Oli mukava viikko. Pitkästä aikaa tuli hiihtokilometrejäkin edes muutama ja hiihtäessä ei sykkeetkään nouse enää ihan taivaaseen. Varsinkin sunnuntain hiihto oli kiva-aurinko paistoi, suksi luisti ja muutenkin oli hyvä fiilis hiihdellä. Vauhti nyt ei päätä huimannut, 37,5km taukoineen, mutta ei kai sen nyt aina tarvitsekaan. Tiistaina kävin tuuraamassa toipilaita ja muita poissaolijoita viime kesän futisjengissäni. Tuokin oli kyllä hauskaa ja ihan hyvin pysyi vielä nuorempien mukana. Traineritreenitkään ei enää olleet yhtä tuskaisia kuin viime viikolla, eli kroppa sopeutuu.

Vakuutusyhtiöltä tuli perjantaina maksusitoumus oikean olkapään tähystykseen , joten operaatio lienee ensi viikolla. Perjantaina kuvattiin vasen ja löydökset oli röntgenlääkärin mukaan äkkiä vilkaisten samansuuntaisia, paitsi sitä rustorengasvammaa, joka oikeassa olkapäässä oli,  ei näkynyt. Soittoaika lääkärille maanantaina ja sitten on tuonkin suhteen viisaampi. Tuo vasen on kyllä viime aikoina ollut kipeempi kuin oikea, varsinkin hiihtäessä. No jospa ne siitä. Ensi viikolla treenailen vielä ihan kunnolla leikkaukseen asti.

2 kommenttia:

 1. Mikä oli lääkärin lausunto ja mikä päivä leikkaus mahtaa koittaa oikeaan käteen?

  Oon ottanut vähän mallia tuosta sinun trainerisessiosta, ja pyrin tekemään ainakin kerran viikkoon tuollaisen 10min vr + 40min vk + 10min vr -treenin, jossa tuo 40min on aavistuksen kasvavalla teholla ja syke selvästi epämukavuusalueella pyöräilyssä, mutta ei vielä liian paha (150-165, max. n. 200). Millaista sykedataa saat itse tuosta treenistäsi noissa 20min vedoissa? Vaihteletko tehoa päivästä toiseen, vai menetkö sillä FTP-teholla vai miten se nyt olikaan, kunnes teet uuden FTP-testin?

  VastaaPoista
 2. Moi. Eli käsi leikattiin eilen ja sille tehtiin acromioplastia, eli tilaa supraspinarusjänteelle. Onneksi ei ilmeisesti tehty mitään isompaa, käsi ei ainakaan ole kantositeessä eikä edes älyttömän kipeä.

  sykkeet meni esim toissa viikolla ekassa vedossa keskisyke 146 ja toisessa 150. Esim Kuopion perusmatkan ajelin sykkeellä 162-166. Ja maksimi mulla on pyörällä ollu noin 180. Oikeesti nuo on hivenen korkeammalla, kun ne aina nousee vedon alussa hitaasti, mutta ei paljoa. Vedä vaan ne kasvavalla teholla, niin ei mee treeni heti överiksi alussa kovien tehojen takia-sykehän ei heti kerkee mukaan. Mä oon tosiaan ajellu aika puhtaasti tuolla tehomittarilla ja siitä saadfulla ftp-testin teholla kertaa 0,85. Syke ei oikeasti ole paras indikaattori ja se vaihtelee päivittäinkin aika paljon. Ja traineritreenissä tunnekin on ainakin mulla lähes yhtä huono- aina se pahalta tuntuu ulkoilma-ajeluun verrattuna.

  Kiva että noille mun treeniohjelmille on käyttöä, osittain sen takia niitä kirjailenkin että muillekin aloitteleville olisis noista iloa. Ja kyllä mä uskon että jos joku nuorempi noita tekisi ja vaikka hieman lisäisi määriä niin ei noilla ihan metsään mene.

  VastaaPoista