sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Rapakunnossa

Viikko 15

ma: 45min hiihto
ti: -
ke: 30min sali + 1h uinti
to:  -
pe: sali 45min +  45min uinti
la: 45min hiihto
su: 45min sali + 45 min uinti

YHT: 6h 

Tällä viikolla pääsin vielä pari kertaa hiihtämään. Lauantaina oli jo latu vettynyt, mutta koska se oli kuitenkin jäinen ja pinnasta hieman pehmeä, niin siinä oli yllättävän hyvä hiihtää kauden viimeiset kilometrit. Hiihtokunto mulla ei kyllä ole kovin hyvä.

Perjantaina uin 15 x 100m. Tarjoitus oli uida ykkösalueella, eli tosi kevyttä ja pitää viiden sekuntin palautukset. Meninkin ekat noin 1.40 ja lähtö 1.45, ja oli kyllä helppoa. Loput menin noin 1.35 vauhtia samalla 1.45 lähdöllä, eli noin kymmenisen sekuntia palautusta. Ei tuokaan pahalle tuntunut, mutta kyllä vauhti oli jo varmaan kakkosalueella. No tästä innostuneena ajattelin kokeilla tänään 400metrin  ja 200 metrin testiuinneilla uintikuntoa. Ideana oli saada  css-testillä treenivauhdit selville. Tuo testi mittaa uinnin anaerobisen kynnyksen vauhteja ja sen perusteella on helpompi uida ns. oikeaa vauhtia treeneissä. Linkittämässäni testissä on näköjään 400m ja 50m uinnit, yleensä ne on 400m ja 200m.

No. Lämmittelin vähän ja aloitin testin tuolla neljänsadan metrin uinnilla. Kauhoin 250 metriä tasaisia 1.30s/satanen ja keskeytin testin. Radalla oli sen verran ruuhkaa ja kun päiväkään ei ollut hyvä niin en jaksanut enempää uida. Luultavasti kuusi minuuttia olisi aika tarkalleen mennyt. Kaksisatasta en uinut. Samasta syystä. Satasen koitin ilman hyppyä loppuun, ja eka vinsta meni kevyesti johonkin 34 sekan nurkille, mutta sitten iski aivan jäätävät hapot ja satku hyytyi 1.20 nurkille. Surkea aika ja toka vinsta aivan käsittämättömän hidas . Mutta jos tuosta testistä jotakin positiivista etsii, niin se antaa mulle css:ksi noin 1.34/100m, joka noin kymmenen viidentoista sekuntin palautuksella on kyllä vielä melko hyvin mukavuusalueella ja tuota vauhtia jaksoin uida keskiviikkona 2x 400m minuutin palautuksella helposti. Että ei kai sitä viiden viikon uintitreenillä ihmeitä tietty voi odottaa, mutta kyllä tuota vauhtia pitää saada hilattua paremmaksi. Toisaalta sekunti per kuukausi paremmalla vauhdillakin ensi keväänä meno olisi jo ihan asiallista ja parin vuoden päästä jo varsin kohtuullista. Joten ei pidä ahnehtia kun saa nauttia hitaista vauhdeista ihan luvan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti