maanantai 1. huhtikuuta 2013

Pääsiäisloma

Vko 13


ma:  Juoksu 50min vk1
ti:
ke:  1h uintipotkut 2.5km + juoksu 55min + pilates  + vatsat
to:  1h traineri  vk
pe: 
la: 50min juoksu vk1-vk2+
su:

yht: 5h 30min

Tuli taas lepoviikon tunnit. Nämä lomaviikot ei sovi minulle, pitää aina matkustella, hallit ei oo auki ja traineria ei viitsi kuskata mukana junassa.  No jos jotakin hyvää keksii niin torstain traineri veekoo-pyörittelyt oli ihan ok. Jälkimmäinen 20 min veto 225wattia ja sykkeet jää vielä lähes 40 alle maksimin ja 20-25 alle perusmatkan kisasykkeiden. Pyöräily on varmaan kaiken kaikkiaan paremmassa kunnossa kuin vuosi sitten. Silloin ajelin trainerilla pari kertaa viikossa keväällä, mutta ne oli sellaista pyörittelyä.  Todennäköisesti, siis sykkeiden perusteella jossakin aerobisella kynnyksellä. Enhän mä nyt keväällä ole sen enempää polkenut, mutta nuo pari viikottaista sessiota on vienyt vähän eteenpäin. Varsinkin kun niissä on ollut selkeästi joku tarkoitus. Ja  onhan tässä nyt edes yksi triathlonharjoitteluvuosi takana, kai siitäkin jotakin hyötyä on.

Ensi keskiviikkona menen operoituttamaan vasemman olkapään. Oikea on parantunut sen verran hyvin, ja vasen edelleen vaivannut,  että se tuntuu oikealta ratkaisulta. Samalla saan heittää hyvästit talvitriathlonin SM-kisoille. Kolme viikkoa on liian lyhyt toipumisaika ahtaan olkanivelen avarrusleikkauksesta. Oikean leikkauksesta on nyt lähes kolme viikkoa ja en kyllä uskaltaisi hiihtää sillä vielä. Ainakaan kisaa. No ensi vuonna sitten. Eli ensi viikko on pakostakin lepoviikko ja sitten alkaa puolentoista kuukauden tiukka treenijakso.

 Katselin tuossa kisakalenteria kesäksi ja alkukesästä on kaksi minulle tärkeää kisaa: maastotriathlonin SM ja sprintin SM. Koska kevät on mennyt niin kuin se nyt meni, niin ei auta kuin toivoa että kädet ehtii uintikuntoon noihin mennessä. Syksyllä oli tarkoitus pitää toukokuu kilpailuun valmistavana kautena, mutta nyt ei ole sellaisia treenimääriä mistä pitää tai pystyy keventämään. Eli noihin kisoihin en tule juuri herkistelemään jos mukaan ehdin. Tarkoitus on treenata huhtikuun loppu, touko- ja kesäkuu kunnolla ja alkaa hakea kuntoa heinäkuussa perusmatkan SM-kisoja varten. Kiskon käyn kesäkuun lopussa ja aion pärjätäkin siellä. Luultavasti perusmatkalla tällä kertaa.

 Heinäkuussa on sitten Joroinen. Mulle se ei ole mikään pääkilpailu, ja koska olen siellä ensimmäistä kertaa, niin en oikein edes tiedä mitä odottaa. Tietty hyvää kisaa ja kipua, mutta en ole koskaan kilpaillut missään lajissa mikä kestää yli neljä tuntia niin saa nähdä mitä siitä tulee ja miten jaksaa. Meidän sarjaan, m35,  on ilmoittautunut 170 osallistujaa, se on aika hyvin! Sitten on Syvänniemen pikkukisat Kuopion lähellä, ne on ihan pakolliset ja kauden kivoimmat. Ainakin viime vuonna. Älkää tulko tänne, ainakaan kaikki-näiden pitää pysyä tällaisina :) Viikko ennen Kuopiota olisi Iisalmen yötriathlon. Sinne ajattelin mennä lyhyelle matkalle. Jos kädet ei toivu sprinttiin, niin Kuopiosta taitaa tulla mulle pääkisa ja siellä olisi sitten tarkoitus ihan menestyäkin. Kymmenen minuuttia viime vuodesta aikaa pois niin sillä alkaa pärjätä. Maastoduathlonkisoistakin olen muistaakseni kuullut puhuttavan. Ja jos ne on sellaiset, että niissä ajetaan maastossa pyörällä, niin niissä mä aion olla mukana.


4 kommenttia:

 1. Sun leikkaukset kuulostaa aika paljon mukavammilta toipua kun nää labrumin ja ruston korjaukset, muutaman viikon toipumisaika, eikä monen kuukauden houkuttais muakin :) Tsemppiä leikkaukseen!

  VastaaPoista
 2. Moi. Varmasti on kivempia. Mullakin oli vähän pelko ennen ekaa leikkausta kun oli hieman epävarmaa että korjataanko myös labrumin repeämää ja hauiksen kiinnitystä . Sit olis ollu kuulemma vuosi toipumista että on normaali. Tässä vasemmassa ei kai edes kuvissa näkynyt noita mahdollisuuksia, joten eiköhän siitäkin taas selviä. Olin kyllä ekana leikkauksen jälkeisenä aamuna itsekin ihmeissäni kun en heti muistanut että käsi oli leikattu, olis saanut nukkua yön kunnolla. Ihan kivuton tää leikattu ei ole vieläkään, mutta pyörä ja juoksu jo onnistuu aika hyvin. Toki yli tunnin lenkeillä joutuu välillä kättä roikottelemaan. Mutta tuollaista se oli jo monta kuukautta ennen leikkaustakin.

  Kiitos vaan ja paranemisia sullekin :)

  Joo ja kyllä muakin tuo potkiminen tympii..

  VastaaPoista
 3. Kovaa kyllä painelet pyörällä tulevana kesänä. Omat tulokset näkee vasta ensimmäisissä kisoissa, kun en omista tuollaista wattimittaria ja muihin (erilaisiin spinningpyöriin yms) en taida luottaa, sen verran vaihtelua niissä esiintyy.

  Nopeasti näyttää silti pääsevän leikkauksen jälkeen liikenteeseen, ja suurimmat erot kisoissa tulee lopulta pyörällä ja juosten, joten älä murehdi liikaa uintia, näytti se silloin aiemmin kulkeneen jo sen verran hyvin, että etköhän kesäksi pääse hyvään vauhtiin siinäkin :)

  VastaaPoista
 4. Moikka. Joo, toivottavasti koska ainakin kärkikuskit ajaa lujaa jopa tässä meidän ikämiesten sarjassa. Jos normaalimatkalla haluaa pärjätä niin tunti pitää pystyä lähes neljänkympin keskarilla vetämään ja siihen päälle juosta vielä jonkun verran alle neljänkymmenen minuutin kymppi. Tuo siis kohtuullisella uinnilla. Aika raakaa.

  Eihän tässä sinäänsä ongelmia ole tuon uinnin suhteen jos vaan käsi kestää uida. Terveys edellä tuon kanssa pitää kuitenkin mennä, kuten muutenkin. Uinnin vaan piti olla se juttu tänä talvena millä peruskunnon olisi saanut kuntoon ja lisäksi sen piti olla se juttu kisoissa millä olisi saanut hyvät pyöräpeesit noilta ihan kovimmilta kammenpyörittäjiltä. Oli tarkoitus uida puolenkymmentä kertaa viikkoon, mutta aina nää jutut ei vaan mene niin kuin haluaisi. Aika olemattomalla uintimäärällä tuonne kärkipäähän kyllä omassa sarjassa pääsi lähes kahdenkymmenen vuoden uimattomuuden jälkeen. Toki ihan keula vetää lujaa.

  Nyt on vasenkin käsi putsattu ja pikku repeämä supraspinatusesta löytyikin, joten jospa ne nyt siitä vähitellen.


  Tuo powertap on kyllä ihan ehdoton juttu, en vaihtaisi mihinkään. Kisoissahan sen vauhdin sitten näkee, mutta kyllähän joku kymppitempo on aika rehellinen mittari jos sellaista keväällä testaa. Nuo spinningit on hyvää treeniä, en oo ikinä kyllä testannut, mutta tulee varmaan aina keväällä yllätyksenä millaista raastoa kovaa ajaminen on.


  Tuuhan Jupu joissakin kisoissa moikkaamaan :)

  VastaaPoista