maanantai 6. elokuuta 2012

Treeniä

ma: pilates 10min
ti:   futispeli 1h
ke: -
to: pyörä 2h + juoksu 30min
pe: pyörä 1h 15min + juoksu 10min + avovesiuinti 45min
la: juoksu 40min
su: avovesiuinti 50min

yht: 7h 10min

Eipä ollut määrältään kummoinen viikko tämäkään. Sunnuntaina oli tarkoitus ajella pari tuntia pyörää tuon uinnin lisäksi, mutta sateinen sää ja laiskuus iski tällä kertaa. Muuten on kyllä ollut kivaa vaihtelua treenailla lapsuuden maisemissa Syvänniemellä

 Ilmoittauduin viikon alussa Kuopio-triathlonille, joka on tämän viikon lauantaina. Matka on olympiamatka, eli 1500m uintia, 40km pyöräilyä ja kymmenen kilometriä juoksua. Ensimmäinen lajiaan minulle ja matkan SM-kilpailut kyseessä. Kisaa varten tein perjantaina tempoajotestin. 30km meni ihan mukavasti 38.6km/h keskarilla sykkeiden pysyessä pääosin noin 160 bpm tasolla. Ihan ok vauhtia, mutta luultavasti uinti ja Kuopion reitin hitaus hieman verottavat tuosta. Tuon lenkin päälle kokeilin juosta Kuopioon ajattelemaani kisavauhtia (4.30 min/km), ja aika hyvin tuota pystyy menemään. Isoin ongelma varmaan tullee olemaan matkan aikainen tankkaus. Noilla sprinttimatkoilla mitä olen aikaisemmin tehnyt, ei ole juuri tarvinnut tankkailla. Yleensä olen ottanut suullisen urheilujuomaa pyöräilyn alussa ja toisinaan kastanut suuta loppupuolella. Olympiamatka on minulla toivottavasti noin 2h 15min-2h 20min suoritus, joten sen aikana on käytännössä pakko saada hiilihydratteja ja nestettä. Nyt olen koittanut juoda urheilujuomaa testimielessä lenkeillä, ja ainakaan tuo Fastin juoma ei aina kunnolla imeydy. Lähinnä röyhtäilytyttää. Voi olla että koitan viikolla vielä jotakin muuta tuotetta.

Viime viikolla ostin uudet lenkkarit Fortesportista, kun uusien niken vomerojen kanssa oli hieman jalkavaivoja. Nämä uudet on useiden triathlonistien hehkuttamat On Cloudsurfferit. Ei ollu ilmaiset, mutta ainakin testilenkkien perusteella hyvänoloiset kengät. Näissä päkiän ja kannan korkeusero on selvästi pienempi kuin aikaisemmissa kengissäni. Ideana on luonnollisempi päkiävoittoisempi askel kantapää edellä tulevan askelluksen suhteen. Jalat on ainakin harjoittelussa noista tykänneet, penikat ei kipeydy yhtään. Pohkeet kyllä vaativat noihin hieman totuttelemista, ja voi olla että en noita vielä Kuopiossa kisaan uskalla jalkaan laittaa.


  Tuossa kuva kengästä, vaimennussysteemi on hassu, mutta toimiva.


 Mutta kisaan on siis ilmottauduttu ja määrät oli noiden kisojenkin takia vähäiset ja tämä viikko menee myös valmistautuessa kisaan. Sunnuntaina testasin taas hieman uintivauhtia ja 750 metriä meni noin yhteentoista ja puoleen minuuttiin puvun kanssa. Jos jaksan mennä samaa vauhtia toisen mokoman niin olen tyytyväinen. Vauhti saa olla kyllä hieman hitaampaa että jaksaa myös pyöräillä ja juosta. Kisassa sitä on kuitenkin sen verran täpinöissään että kovaa uiminen on helpompaa, joten ei pitäisi olla ongelmaa. Mutta nyt siis kevyt ja valmistava viikko, palailen asiaan kisojen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti