tiistai 6. maaliskuuta 2012

Aloitteleva triathleetti

 No niin. Päätin aloittaa blogin pitämisen. Tarkoituksena on pitää samalla harjoituspäiväkirjaa sekä jakaa tietoa harjoittelustani.  Viime vuonna erään kuntotriathlonin jälkeen laitoin tavoitteeksi että 5 minuuttia lähtee ajasta ensi vuonna, ja löhöilemällä se ei  tule onnistumaan. Ja ehkä tällainen julkinen blogi muistuttaa parhaiten tuosta tavoitteesta jos alkaa iltapäivällä laiskottaa.

 Oikeastaan on erikoista että kokeilin vasta viime vuonna ensimmäistä kertaa triathlonia. Olen kuitenkin harrastanut kilpauintia nuorena, sekä pyöräillyt melko paljon ja juossut kilpaakin. Urheilijana en koskaan menestynyt mitenkään ihmeellisemmin. Parhaita saavutuksia lienee uinnista yksi aluemestaruuspronssimitali sekä piirinmestaruus miesten 4 x 400m viestistä. Sekin vähiten minun ansiosta, mutta kaikki osuudet on juostava :) Hiihtoa harrastin myös, ja siinä pärjäsin piirin tasolla ihan hyvin.

Vaikka viikkotasolla on nuorena tullut ihan kivojakin määriä, niin en koskaan ole ollut mikään kestävyysurheilija. Parhaimmillani olen ollut melko lyhyillä matkoilla. Niinpä en triathlonissakaan tähtää ironman-kisoihin, vaan lyhyemmille matkoille.Ainakin aluksi.  Toisena tavoitteena minulla on sprinttimatka tuntiin. Eli 750m uintia, 20km pyöräilyä ja 5 kilometriä juoksua päälle. Tuosta voi itse kukin miettiä että kiirettä pitää.. Tällä hetkellä olen vielä kaukana tavoitteesta, ja ei menisi alle tuntiin vaikka suorittaisin nuo lajit eri päivinä ja ajat laskettaisiin yhteen ilman vaihtoja. No, eikös tavoite ole silloin kohdallaan jos siinä on jotakin tavoitettavaa? Tärkeintä kuitenkin on se että olen löytänyt mukavan ja monipuolisen lajin harrastaa, ja nämä kilpaillulliset elementit ovat lähinnä kannustamassa liikkumaan.

 No, syksyllä liityin Helsinki triathlon-nimiseen seuraan. Lähinnä tavoitteena oli tutustua muihin harrastajiin ja saada uintiharjoitteluun valmennusta ja vaihtelua. Nyt on sitten puoli vuotta tullut kerran viikkoon uitua Pirkkolassa ihan oikeissa treeneissä ihan oikean valmentajan ohjeilla. Ja kyllä kehitystäkin on tapahtunut. Nykyään uimme tunnissa hieman vajaan kolme kilometriä. Harjoitukset sisältävät aina alkuverryttelyn jälkeen tekniikkaa ja sitten pääsarjan. Kevättä kohti pääsarja on muuttunut anaerobisemmaksi ja tehot kasvaa. Lisäksi olen käynyt omatoimisesti 1-2 kertaa viikossa altaassa. Sitten vaihtelevasti hiihtoa, trainerilla pyöräilyä, juoksua ja kuntopiiriä. Viikkotunnit ei ole vielä kovin kaksiset, parhaimmillaan 9h/viikko, mutta toukokuussa pitäisi kovimmilla määräviikoilla päästä jo liki tuplamääriin. Kahden harjoituskerran päiviin en ole lähtenyt, mutta peräkkäin olen eri lajeja harjoitellut. Esim. juoksu-hiihto-juoksu-kuntopiiri. Ja toisessakin tavoitteessa olen onnistunut; triathlonin parissa on mukavaa porukkaa.

Tällä hetkellä tilanne on se, että tatuoinnista ja hauislihasten tulehduksesta johtuen pari viimeistä viikkoa on olleet melko hiljaisia kuntoilun saralla. Hieman on tullut pilatesta tehtyä ja viimeinkin tällä viikolla on päässyt harjoittelemaan tulehduskipulääkekuurin jälkeen. Heltri cupin 400m uinti lauantaina tulee liian äkkiä, koska pitää aloittaa varovasti ja tämän päivän uintitreenin perusteella tuntumakin on hieman hukassa. Toisaalta kaverin varpajaiset ajaisi joka tapauksessa ohi tärkeysjärjestyksessä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti