lauantai 3. elokuuta 2013

DNS

Vatsataudin syyksi paljastui sitten kampylobakteeri. Onneksi mulla on hyvä vakuutus, niin saa tutkittua joka vaivan eikä tartte jonotella julkisiin. Nytkin bakteeriviljelyä ehdotettiin oireiden perusteella ihan omatoimisesti.  Tämä oli kyllä hyvin epätyypillinen vatsatauti, koska se on kestänyt jo viikon ja vatsa vaan turpoilee edelleen, joten oli helppo arvella jotakin olevan pielessä. No, tänään piti osallistua Iisalmessa sprinttimatkalle vähän niin kuin valmistavana harjoituksena Kuopiota varten. Sen lääkäri kuitenkin kielsi, koska on kuulemma tulehdus kropassa ja vaara jälkitaudeille. Nyt on viikon antibioottikuuri, jolla tuo tauti kyllä lähtee.  Eikä oikein houkuttele nuo jälkitaudit. Ja ei tällä vatsalla voisi edes kisata. Harmittaa.

Ongelmana tässä on se, että viime viikolla treeniä tuli joku neljä tuntia. Tällä viikolla olen tehnyt puolen tunnin jumpan, joka tosin tuntui monen tunnin jumpalta, ja yhden puolen tunnin juoksulenkin. Ja kovat treenitkin on kielletty nyt ennen kuin paranee. Ettei tule jälkitauti.. Eli Kuopiossa voi olla vaikeeta kolmen urheiluttoman viikon jälkeen, tai oikeastaan kuuden, koska ennen Joroistakin oli jo huonoa. Pitää tehdä joku treeni alkuviikosta ja katsoa onko sinne mielekästä lähteä. Oon kyllä jo maksanut, mutta tuskin ne mua haluaa sinne suolakurkkuastioita rouhimaan jos en oo terve.  Viime vuonna siellä meni 2h 17min, enkä mä viitsisi missään nimessä lähteä sinne pitempään rimpuilemaan.

Päivitin loppuun vielä viikon liikunnat:

vko31

ma:-
ti: 30min lihaskuntoharjoitus
ke:-
to: 32min juoksu
pe:-
la: 45min lihaskuntoharjoitus
su:  45min avovesiuinti + 36min juoksu

yht: 4h

Olo on jo parempi ja vatsa ei ole enää nyt sunnuntaina niin sekaisin. Antibiootit taitaa tepsiä.  Niinpä tein pari tunnustelevaa harjoitusta. Juoksu tuntui ihan asialliselta, ja voihan tuo olla että tästä vielä Kuopioon toipuu kisakuntoon. Jos ei tule ongelmia enää. Ja eiköhän tuosta uinnistakin selviä kun olen noita lihaskuntoharjoituksia kuitenkin pystynyt käsille tekemään.

4 kommenttia:

 1. Mitkä on fiilikset, nähdäänkö sua kuopiossa? Ei kirjaimellisesti itseni osalta, sillä en ole sinne tulossa, mutta mukavahan se olisi kuulla, että oot tervetynyt ja pääsisit vielä viivalle :)

  VastaaPoista
 2. Moi. Näillä näkymin joo, mutta kunto ei oo kovin kaksinen. Oon sentään muutaman juoksulenkin ja uinnin saannut nyt tehtyä, joten kai tuota viivalle uskaltaa. Tuo kampylobakteeri vei kyllä voimia. Katsotaan :)

  VastaaPoista
 3. Mä sain myös eräältä Espanjan reissulta saman kaverin tuliaisiksi. Mulle tosin lääkärissä väitettiin että antibiootit eivät tuohon toimisi, eli en saanut mitään lääkitystä tautiin. Oli melko sitkeä, ja ripulia pukkas kolmisen viikkoa tuon pärähdettyä päälle. Suosittelen muuten ottamaan vessapaperia mukaan sitten kun innostut taas juoksemaan. Mulla vatsa oli tosi herkkä juoksun suhteen vielä kuukausi "paranemisen jälkeen", joten tamperelaiset pusikot juoksulenkeillä melko tutuiksi.

  VastaaPoista
 4. Moi. Joo, kai ne antibiootit vaan ehkäisee noita jälkitauteja. Kyllä mulla maha alkaa olla jo hieman rauhallisempi, ei kuitenkaan normaali. oon käynny pari kertaa juoksemassa ja noita kuvailemiasi ongelmia on ollut. Onneksi lenkit ovat olleet lyhkäisiä :)

  VastaaPoista