sunnuntai 5. toukokuuta 2013

palauttava viikko ja tempotesti

Viikko 18

ma: -
ti: 50min uintipotkut
ke: -
to: 50min juoksu + pilates + vatsat
pe:  1h 20min pyörä (sis 10km tempo) + pilates
la: 55min juoksu + pilates + 1h uintipotkut
su: 3h 25min pyörä

Yht: 9h 5min


Tämä oli palautava viikko ja se täytti melko hyvin tehtävänsä. Kymmenen tuntia olin suunnitellut, mutta  pitää ottaa tuo tunti takaisin määräviikolla. Edellisen viikon jälkeen tämä todella tuntui kevyeltä viikolta. En tehnyt mitään ihmeellisiä treenejä. Juoksua piti vähän keventää, koska pohkeet on olleet koko viikon aika kireänä. Tällä viikolla piti testata vähän juoksuvauhtia, mutta se jäi nyt yhteen puolen kilometrin pätkään 3.30 min/km-vauhtia. En pystyisi vielä kovin pitkään tuota pitämään. Paitsi ehkä rotkoon.

Pyörävauhtia testasin perjantaina omalla kymppitempolla. Ei se ihan niin mennyt kuin kuvittelin. Ok, watit oli ihan siedettävät, päälle kolmesataa, mutta vauhtia ei ollut ja sykkeet ei oikein nousseet. Jäi melkein 20 lyöntiä maksimista.  Hengityksen kanssa ei ollut mitään ongelmaa, mutta jalat ei vaan toimineet, varsinkaan kun yritin ajaa alamäkeen ja tasaisille kovaa. Jos jotakin hyvää miettii niin tuota vauhtia olisi mennyt toinen mokoma. Tiistaina on seuran kymppitempo, ja jospa tuo siellä jo kulkisi paremmin. Nostin satulaa sentin tuon oman tempon jälkeen, ja ainakin tänään pitkällä lenkillä tehdyt vedot tuntuivat paremmalta. Tuossa omassa tempossa mulla meinasi krampata oikean jalan lonkka ja etu- ja takareidet, ja jospa tuo satulan nosto auttaisi tähänkin.


Keskiviikkona oli kontrollikäynti lääkärille olkapäistä. Oli kuulemma parantuneet tosi hyvin ja oikella saan jo periaatteessa tehdä mitä vain kivun rajoissa. Kokeilinkin sillä hieman uintia taas lauantaina ja ei tuo älyttömästi kipeyttänyt- rikki sieltä ei kuulemma mene enää mitään. Pitää aloittaa jumpat nyt kunnolla ja tunnustella tuota uintia.


Tulevana keskiviikkona sain ajan askelanalyysiin ja pohjallisten tekoon.  Vaikka nuo olkapäät on sotkeneet aika paljonkin tämän kevään ja talven treeniä, niin minun juoksumäärä on kuitenkin tuplaantunut viime vuoteen verrattuna, joten jalat joutuu kovemmalle rasitukselle kuin aiemmin. Ja mun vanhat pohjalliset on kymmenen vuotta vanhat, joten voihan se olla että ne ei ole enää  minun jaloille ihan optimit. Sen lisäksi että ne on liian lyhyet. Niinpä nuo tulee todella tarpeeseen, ja hyvä että sain ajan järjestettyä aika pian vaikka tuonne oli yli kuukauden jonot. Tätä fyssaria on kaikki suositelleet, joten toivottavasti nuo orastavat plantaarifaskiitti- ja pohjeongelmat asettuu noilla. Eli ensi viikolla on tehoviikko parin pyörätempon ja toivottavasti juoksun merkeissä, toivottavasti kulkee :)

2 kommenttia:

  1. Vaatii selvästi totuttelua tuollainen raasto, säännöllistä toistoa, että kroppa osaa ottaa siitä kaiken irti. Ajelin tänään oman tempon HCR:n jäljiltä ihan vaihteluksi, kun kovaa ei ole tullut ajettua useaan viikkoon ja jalat taitaa olla palautuneet melko täysin jo juoksusta. Sykkeet jäi itselläkin tooosi alas, lähes 20 pykälää maksimista ja keskisykkeet myös tosi alas, vrt. 20min ftp-testiinkin. Lisää raastoa viikkoon pyörälläkin niin kulkee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on, eikä tässä ole otettu vielä kropasta yhtään varsinaisia tehoja/tuloksia irti. kaikki treeni on ollu rakentavaa, myös juosten. Mutta kohta on pakko alkaa rassaamaan myös maksimihapenottoa, alkaa olla FTP ja maxVO2-watit turhan lähellä toisiaan, eikä tuo FTP voi kehittyä.

      Poista