sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Hieman tehoja ja tonnin vetoja

Viikko 19

ma: 55min juoksu + 1h uintipotkut
ti: 1h 30min pyörä, sis. kymppitempo 15.18
ke: -
to: 2h 10min pyörä, sis 1h 25min vk
pe:  54m min juoksu + uintipotkut 1h
la: 3h 50min pyörä + pilates
su: 1h 10min juoksu sis 5x1000m 4' + pilates

Yht: 12h 45min

Tällä viikolla teemana oli teho. Tiistain kymppitemposta jo kirjoittelinkin, siitä ei sen enempää. Torstaina ajoin hieman pidemmän pyörätempon, yhteensä 52km. Aikaa mulla meni tuohon 1h 26min hieman mäkisessä maastossa Kylmälän ja Veikkolan maanteitä ajellessa. Tarkoitus oli vähän testata millaisilla wateilla jaksaa ajella kesällä kilpaa. Vedin ekat 45 minuuttia noin 287 keskiwateilla, mutta koska mä unohdin geelit kotiin ja juomassakaan ei ollut sokeria kuin ehkä maks 20g/litra, niin loppu oli vaikeampaa. Jalat vaan oli aika tyhjät enkä jaksanut survoa enkä pitää kadenssia yllä. Tuloksena keskiwatit 275 ja hyvä treeni.  Lenki hauskin, jos kevään ekan kyyn pongausta ei lasketa, tapahtuma oli kun joku ilmeisesti koki vääryyttä kun ohitin hänet noin viiden kilometrin vedon jälkeen erään nousun alla. Mäen päällä tämä kaveri sitten ajoi puuskuttaen puski ohi ja jäi kasaamaan itseään bussipysäkille. Meinasin huikata että olis vetomiehen paikka vielä viidellekymmenelle kilometrille, mutta tuskin tuosta olisi enää mihinkään ollut. Nää on aina hauskoja, mutta tämä ei ollut työmatkatempo, eli pisteitä ei lasketa.


Sunnuntaina juoksin pitkästä aikaa vetoja. Ohjelmassa oli tonnin vetoja radalla. Veekoojuoksut on viimeaikoina olleet aika vähissä kun nuo jalat on oikutelleet, joten vetovauhtien arvioiminen oli hankalaa. Laskin kuitenkin jollakin laskurilla että  jos mä olisin kympillä noin 40min juoksija (en tiedä olenko, en ole koskaan juossut), niin vauhdit olisi jotakin neljän minuutin luokkaa tai hieman alle. Eka vedon juoksin 3min54s, eikä tuo kovin pahalta tuntunut. Palautus oli aktiivinen 4 minuuttia juoksua ja kävelyä. Loput vedot tulivat seuraavasti: 3.47, 3.47, 3,43 ja loppuun reippaampi 3.31 jotta treeni menisi edes hieman maksimikestävyyden puolelle. Mä en oikein osaa sanoa oliko tämä oikeavauhtinen harjoitus, mutta ei noista kovalle tuntunut kuin tuo viimeinen ja ei sekään mikään maksimi ollut. Ilmeisesti tuo oli kuitenkin hyvä treeni ja sain hieman tietoa juoksukunnosta. Sitä perinteistä kuudetta vetoa en juossut, koska viisi tuntui nyt sopivalta määrältä. Pohjalliset tuntuivat hyvältä ja samoin jo muutaman kerran tehty jalkajumppa tuntuu toimivan. Ensi viikon pusken määrää, mutta sitten täytyy juosta muutama tämäntyylinen harjoitus, koska ilmeisesti nämä kehittävät ja tuovat hyvin kuntoa esiin. Ehkä vielä kovempi tekisi hyvää. Muu viikon harjoittelu oli ihan perus peekoota, aika rauhallista että jaksoi hyvin nämä reippaammat plus lauantain peruspitkis 100km pyörä. Sekin oli hyvin maltillinen vauhdiltaan eikä tuntunut vetotreenissä painavan. Mutta nyt tosiaan uutta (määrä)viikkoa kohti ehkä huomenna vietetyn lepopäivän jälkeen. Ja uintia on pakko kokeilla ensi viikon loppupuolella maastokisoja silmälläpitäen.

2 kommenttia:

  1. Hyvä vetoharjoittelu! Kuntosi nousee kohisten. Käy jossain kympin kisoissa testaamassa!
    Terveisin täti joka paineli kympin alle 40 min.

    VastaaPoista
  2. Oli joo :) Nousishan tuo, mutta en laske vielä kohisemaan. Pitää viimeistään syksyllä juosta noita enkkoja ja koittaa lyödä sutkin..

    VastaaPoista