sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Määrää

Viikko 20

ma: -
ti: 2h 30min pyörä + juoksu 35min
ke:3h 30min pyörä + pilates
to: 1h 10min uintipotkut + 55min juoksu
pe:  3h 5min pyörä
la: 4h 35min pyörä + pilates
su: 1h pyörä + 50min juoksu + pilates + 55 min uintipotkut

Yht: 20h 10min

Määrää oli tarkoitus tehdä ja en mä paljon enempään pysty kotioloissa. En ole varmaan koskaan muutenkaan pystynyt. Pyörää tuossa on valtaosa, 428km. Kaikki treeni on matalatehoista, keskiwatit pyörällä noin 60 prossaa FTP:stä ja keskisykkeetkin jää jonnekin 120-130 nurkille. Mä luulen että mun anakynnys on noin 175, pitäisi testata tuo joskus.  Eli hyvin maltillista tuo oli kynnyksiinkin nähden. Muutenkin kun olen mennyt muutaman viikon miinuskaloreilla kohti kisapainoa, niin en uskaltanut tälläkään viikolla isosti revitellä vauhtien kanssa. Mutta tällaisia viikkoja mun olisi pitänyt saada kevään aikana muutama enemmän, oikeestaan treeni treeniltä on tälläkin viikolla tuntunut kunto paremmalta. Mutta nuo olkapäät nyt hieman jarrutti menoa.

 Alla kuva lauantain lenkiltä. Mä käyn aika usein kahvilla pitkillä lenkeillä, ja nyt sattui olemaan auki tuollainen paahtimo. Pitäähän sitä kotimaista tukea ja oli tuo kahvikin aika paljon parempaa kuin joku perus ABC sumppi. Tilasin vaniljalaten-oli hyvää.

 
Pohkeet ovat olleet melko kipeät. Johtuu varmaan tuosta jalkateräjumpasta, jossa noustaan päkiöille yhteensä neljä minuuttia per päivä joka päivä. Täytyy varmaan tehdä tuota tulevina viikkoina hieman vähemmän, koska  mun on pystyttävä juoksemaan muutama vetoharjoitus ja kisat. Näillä pohkeilla se ei onnistu. Nyt on tuon pohjejumpan takia pitänyt vähentää juoksemistakin. Ei hyvä, mutta juoksuaskel on mennyt selkeesti parempaan suuntaan ja jalkapohjat ei enää kipeydy.

Uintihan se on tässä kevään aikana ollut suurin mysteeri. Olkapääleikkausten takia uintikilsat on marraskuun jälkeen alle yhdessä. Siis kaikki. Tällä viikolla koitin uida muutaman sata metriä. Eihän tuo mitenkään valmista ole, mutta tuntuu sille että viikon päästä pystyn osallistumaan maastotriathlonin SM-kisoihin. Ja mitalihan sieltä on tietenkin taas tavoitteena.

Muuten kevät ja kesä jatkuu siten, että nyt kevennän treeniä muutamaksi viikoksi ennen sprinttimatkan SM-kisoja. Tehoja tulee lisää, mutta muuten treenimäärä vähenee ja muu treeni on kevyttä aerobista. Vauhtia on saatava lisää, koska nykyvauhti ei tule riittämään kisoissa mihinkään. Mutta uskoisin että muutamalla tehokkaalla treenillä vauhti paranee, kunnon pitäisi kuitenkin olla selkeesti parempi kuin vuosi sitten ja treenituntejakin on noin 50 enemmän kuin viime vuonna tähän aikaan. Sitten kesäkuussa taas muutama määräviikko ja siitä sitten taas kevennys kohti Joroista ja loppukesän kisoja. Niin ja jos opettelisi tässä lähiviikkoina taas uimaan.

3 kommenttia:

 1. Ei voi muuta sanoa kuin että ihan järkyttäviä määriä sulla treeneissä! :) Toivottavasti panos näkyy sitten kesällä kisoissa! Taas tällä viikolla huomasi, ettei sitä aikaa itseltä liikene triathloniin, jos ja kun pitää muutakin elämää ja muita lajeja rinnalla koulun ohella :)

  VastaaPoista
 2. Moi. Tää on kestävyyslaji :) Ei mulla määrät oikeestaan ole kovin kaksiset, viime vuonna joku 350 tuntia ja tälle vuodelle on tarkoitus päästä noin viiteensataan. Enepää en uskalla nostaa vuoteen. Ja kevät oli huonohko niin pakko yrittää nyt hieman paikkailla. Mutta nyt siis tehotreenejä ohjelmaan enemmän ja niillä kuntoa esiin. Toivottavasti tällaiset viikot luo sellaista peruskuntoa josta voi sitten jotakin yrittää ulosmitata. Mä oon huomannu että ainakin kaljanjuonti kärsii näillä treenimäärillä-ei vaan jaksa. Ja eukkohan lähti jo puolitoista vuotta sitten kun aloitin lajia harastamaan, joten kun ei muita harrastuksia ole niin mitäpä muutakaan sitä tekisi. Koulukin loppuu puolentoista viikon päästä niin sitten on aikaa olla ammattiurheilija ennen kuin toivottavasti työllistyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja sä oot kyllä aika hyvässä kondiksessa (sun vähäisiin treeneihin nähden).., ja jos sä osaat yhtään pyöräillä niin mä veikkaan sua kymppisakkiin kirkkaasti sprintti ja perusmatkalla yleisessä.

   Poista