sunnuntai 16. syyskuuta 2012

vko 36

Viikko 36

ma: 20min pilates + vatsat
ti: uinti 3km
ke: 15min juoksumatto + 1h futispeli
to: uinti 2800m
pe: 1h 15min ultimate + futis + 20min pilates+ jumppaa
la: 1h 55min pyörä 55km
su: maastojuoksua 1h 30min + pilates

yht: 9h

 Määrältään viikko oli ihan mukava tällaiseksi ylimenokauden viikoksi. Uinti alkaa pikku hiljaa sujumaan kesän jälkeen. Tai ei vauhdit vielä älyttömiä ole, mutta tuntuma paranee koko ajan. Viime vuonna olin kuitenkin aika paljon jäljessä tähän aikaan vuodesta. Periaatteessa uinti on mulle hyvä laji triathlonissa. Vantaan sprintissä olin uinnin jälkeen neljäs ja Kuopiossa toinen. Eli en anna noissa juurikaan muille eteen. Olisi kuitenkin etua jos uinti kulkisi kovemminkin. Silloin välttäisi ärsyttävän alkuruuhkan ja pääsisi polkemaan kovimpien kisakumppaneiden kanssa samaan ryhmään. Ja tää Suomen talvi ei oo aina optimaalinen ulkoliikuntaan, joten aikaa olisi treenata uintia. Olenkin miettinyt johonkin uimaseuraan liittymistä. Esim. Cetuksen Master ryhmään. Jos mä haluaisin kehittyä kunnolla tuossa uinnissa niin kertoja saisi tulla ainakin viisi per viikko useamman kuukauden ajan. Tuolta saisi ohjattua valmennusta ja uintiseuraa. Vaikka mä tykkään harjoitella itestään, niin uinti on kuitenkin sellainen laji jossa hyvä treeniseura piristää. Terveiset vaan Heltrin kokeneiden ryhmäläisille :) Tavoitteena mulla olisi uida sprintin uinti (750m) minuutin kovempaa ensi kesänä,eli noin kymmeneen minuuttiin.

 Toinen laji mihin aion syksyllä ja talvella panostaa on juoksu. Minun tämänhetkinen vauhti ei riitä kärjen tahtiin. Nykyään pystyn juoksemaan viisi kilometriä noin 4min 10s/km-vauhtia. Jotta voisin pärjätä juoksussa pitäisi tuosta ottaa pois 20-30s/km. Uskon että kun saan vaan lisää juoksukilometrejä ja hyvän peruskuntokauden talven aikaan pitäisi tuo olla ihan tavoitettavissa. Eli sellaista cooperin 3300m-vauhtia saisi vitonen tulla pyöräilyn ja uinnin päälle. Samoin kympillä aika pitää olla alle 40 minuuttia, mielellään lähempänä kolmeakymmentäyhdeksää.

Keskiviikkona kävin juoksemassa Meilahden sairaalassa matolla rasitustestin. Hengitin kylmää, -15-asteista, ilmaa samalla kun juoksin maksimivauhtia. Kyllä tuolla taas hengen sai vinkumaan, mutta lääkäri oli sitä mieltä että astma ei käyttäydy noin kuin mulla kävi. Voi olla että mull aon jotakin häikkää äänihuulissa tai kurkussa muuten. Siis että ne supistuu kovassa rasituksessa. Voi toki lisäksi olla rasitusastmaa. No tuon pitäisi siis selvitä reilun viikon päästä kun on tapaaminen lääkärin kanssa. Oli mikä vaan niin pääasia olisi että saisi tuon hengenvinkumisen kuriin. Ensi viikolla en taida enää jaksaa mitään ylimenojuttuja vaan treenaan niin kuin hyvältä tuntuu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti