sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Uintipainotteista


Vko 27

ma: 1h uinti
ti: -
ke: 1h  uinti
to:-
pe: 1h min pyörä ja kuminauhaa käsille
la: -
su: 1h 20min uinti

yht: 4h 35min

Kuten vähän arvelinkin niin tästä tuli uinti- ja palautumisviikko. Pakarat oli niin hellänä että koska satulassa istuminen, tai oikeastan kaikki istuminen ja oleminenkin, sattui niin pyöräily jäi lähes kokonaan pois. Samoin juoksu, koska pohkeet on pakko saada tulehduksettomaan kuntoon. Lisäksi alkuviikosta piti palautua Kiskosta ja torstaina poistettiin puoli vuotta kiukutellut hammas, niin sekin vaati kolme vuorokautta huilia. Eli aika rento=tylsä viikko. Uinnit on ollu kyllä tosi kivoja. Maanantaina lähinnä kelailin rauhallisesti Espoonlahdessa tarkoituksena palautua Kiskosta. Keskiviikkona mätin sitten jo mulle kovahkon 15 kertaa sata vapaata kymmenen sekuntin palautuksella. Eihän tuo vielä hääviä ole, uintiajat 1.30. Yleensä olen uinut vain 10 satkua ja huomasin kyllä että siitä se uiminen vasta oikeastaan alkaa. Viimeiset viisi settiä sai jo hieman pusertaa. Nyt kun on ollut aikaa, niin olen koittanut opiskella tuota uintitekniikkaa, ja oon kyllä huomannut että ei uintia pelkillä käsivoimilla pitkään tehdä. Lantionkierrosta (iskusta) saa uskomattoman paljon apua käsityöntöön jos sen saa ajoitettua suunnilleen sinne päin. Homma paranee koko ajan, mutta olisi kyllä kiva jos joku olisi neuvomassa eikä tarvitsisi mennä youtuben varassa.

 Torstaina säätelin pyörää, koska nyt ajellessa noille istuinkyhmyille tulee aika kova paine. Mulla on ollu aika olematon droppi pyörässä (droppi on siis satulan korkeuden ja kyynärtukien korkeuden erotus), noin neljä senttiä. Tämä siksi, että nuo kevään veekoo-traineriajelut kipeytti mulla lonkat, joten lonkkakulmaa oli avattava silloin, siispä nostin tangon korkeutta. Sittemmin en ole kisakaudella ehtinyt asiaan puuttua. Lisäksi dropista, tai siis sen vähäisyydestä, johtuen mä en oo ollu kovin aero. Laskin perjantaina ohjainkannattimen korkeutta noin neljä senttiä. Koska  takareidet kiristyy kun ylävartalo tippuu, laskin myös jakkaraa hieman. Samalla nostin myös satulan keulaa, jotta penkin paine tulisi myös hieman enemmän eteenpäin istuinkyhmyiltä. Sitten tunnin testiajo. Aika paljon parempi tuo oli. Wattien tuottaminen ei tainnu kärsiä juurikaan, paine tulee parempaan kohtaan takapuolelle ja nyt hieman enemmän myös käsille ja asento on selkeesti aerompi. Jospa se sitten näkyisi kellossakin jossakin vaiheessa. Enempää en kerralla uskaltanut muuttaa, koska nytkin droppia tuli reilu kolme senttiä lisää ja se on aika iso muutos. Nyt siis joku 7,5cm. Jos tuosta vielä älyttömästi lisää droppia niin mukavuus varmaan alkaa selkeästi kärsiä, samoin tehontuotto. Joku kymppi vois olla maksimi mun ahtaille lonkille.

Illalla vielä kuminauhajumppaa olkapäille.

Tänään uiskentelin mulle pitkän treenin tälle vuodelle, 3.55km hallissa. Alkuun lämppä ja tekniikat. Sitten nopeutta eka kertaa sitten viime syksyn. Lyhyitä spurtteja kahdeksan kappaletta puolentoista minuutin lähdöllä. Siihen päälle piti uida viisi kertaa satku aikaan 1.25 1.35 lähdöllä. Onnistui hyvin, oli toki tiukkaa, mutta jätin viidennen väliin. Loppuun vielä rauhallista kelailua puolitoista kilsaa. Oli hyvä ja kiva treeni ja kädet alkaa pikku hiljaa kestää uintia ja jaksaa paremmin.

Ensi viikko menee varmaan samoissa merkeissä. Saatan tosin startata tiistaina seuran treenisprinttikisaan. Tai ainakin vedän uinnin mulle (yli)kovaa ja ajan ehkä pyörän päälle. Pyörällä ajattelin myös kokeilla mulle liian kovilla tehoilla juoksua ajatellen. Jos ajaisi lähes maksimit.  Harvoin pääsee kokeilemaan ja näkee toimisiko tuo uusi setuppi kisoissa. Ja sitten juoksen jos siltä tuntuu. Jos siis osallistun. Tarvitsisin kyllä kovan treenin ennen Joroista, mutta ehjät pakarat ja pohkeetkin olisi kiva juttu. Muuten ajattelin uida ainakin joka toinen päivä ja vähintään kolmesti kovempaa. Jospa se siitä.

2 kommenttia:

  1. Hyvä jos pyörään löytyy vauhtia ihan ilmaiseksi tuosta vain, ja ehkä jos vielä juoksukin paranee tuon ansiosta, niin parempi vain :) Mulla itellä on droppia mun maantiefilossa vaan 5cm, ja aerotankoihin on droppia tasan 0cm :) Sitten joskus jos hankkii/saa jostain jonkun tarjoamaan sellaista sopuisaan hintaan, siinä voisi olla enemmänkin tuota.

    Mitä kovia treenejä sulla on vielä luvassa ennen joroisia? Ite vielä mietin, tuunko sinne heltri-cupiin, koska tänään tein toisen pitkän tempon (64km) ja loppuviikosta (pe) olisi ajatuksissa vetää omatoiminen lyhyt triharjoitus. Sittenhän alkaa tääkin treenaaminen olla taputeltu ja keventely alkaa. Josko sitä saisi terävöitettyä kunnon sinne Joroisiin vielä oikein niin kausi olisi onnistunut.

    VastaaPoista
  2. Moi. Niin. kyllä tuo lonkkakulman pieneneminen muutaman watin varmaan syö, mutta uskoisin kokonaisratkaisun olevan kuitenkin nopeampi ja ennen kaikkea takapuoliystävällisempi. Niskat taas varmaan joutuu kovemmalle, mutta eiköhän ne jo tässä vaiheessa kautta kestä. Mä tuossa mietinkin että sä taidat ajaa maantiepyörästä viritetyllä versiollakin aika lujaa ja kyllähän tempopyörästä hyötyä saa pyörään ja juoksuun.

    Jaa, treenit jää väkisin kokonaan uinniksi, paitsi ehkä huomenna tuo sprintti. Pakko varmaan tulla, koska muuten tulee liian pitkä tauko pyörään ja juoksuun. Harmittaa lähinnä tuo viimeiset pari viikkoa, koska silloin olisi vielä ehtinyt mättää pitkää veekoota. Jos olisin terve, niin eipä tällä viikolla enää ihmeitä tulisi tehtyä, tuon sprintin lisäksi joku tunnin nopeempi pyörä loppuviikosta varmaan ja muuten kevyttä. Uida kyllä meinaan kovaa ihan ensi viikon puoleenväliin asti. No, onpahan nyt ainakin tuoreena viivalla :)

    VastaaPoista