sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Perustaaperrusta

Viikko 28

ma: pyörä 1h 10min + futis 1h 10 min
ti:   -
ke: -
to: avovesiuinti 50min + futis 1h + pyörä 20min
pe: pyörä 2h
la: pyörä 3h 15min 96km + pilates 10min
su: juoksu 54min + uinti 1h 2800m

yht: 12h

Pitkästä aikaa oli viikko ilman kisoja. Tiistaina ja keskiviikkona oli tarkoitus harjoitella, mutta olo oli niin väsynyt että en yksinkertaisesti jaksanut. No joskus on hyvä kuunnella kroppaakin eikä puskea väkisin. Muuten viikko olikin hyvä. Juoksua kohtuullisesti, muutama kiva pyörälenkki ja pari uintiakin. Tällä viikolla oikeastaan kaikki harjoittelu oli aerobista, lukuun ottamatta maanantain futista. Alun perin ajattelin ajaa pitkän lenkin sunnuntaina, mutta kesäsuomessa näitä treenejä pitää välillä sovitella säähän sopivaksi. Lauantai olikin nätti päivä ajella ja lenkki sujui hyvin, jos ei huomioida tunnin jälkeen kypärääni lentänyttä ötökkää. Ilmeisesti kimalaista tai ampiaista. No tämä kuitenkin lensi päähäni piikki edellä. Mulle iski hieman paniikki, koska olen noille melko allerginen ja olin jossakin Espoossa keskellä maaseutua. Onneksi adrenaliinikynä oli mukana niin ei iskenyt kauhea paniikki. Varttiin ei kuitenkaan tullut mitään oireita, joten jatkoin matkaa. Nyt päässä on vain kipeä patti.

Sunnuntaina uin pitkästä aikaa hallissa, ja kivaahan tuo oli ilman märkkäriäkin uida. Vaikka nykyiset märkäpuvut sallivatkin käsien liikkua hyvin ja nopeuttavat uintia, niin kyllä uinti ilman sitä tuntuu helpommalle. Olkapäät eivät väsy niin paljoa. Ehkä tuo märkkärillä uinti kehittää juuri olkapäiden jaksamista ja voimaa, koska nyt hallissa vauhdit oli ihan talven tasolla vaikka aika vähän on tullut uitua.

Eli tuli ihan hyvä määräviikko, ja tuo loppuviikon liki kymmenen tuntia neljään päivään alkaa olla mulle aika lailla maksimimäärä. Nyt tämä päivä lepoa ja tällä viikolla muutama hyvä harjoitus niin jatkossa pitäisi taas kulkea.

Lisätäänpäs tänne vielä kuva Vantaan SM-kisojen juoksuosuudelta. Ei tuo aina niin hyvältä tunnu, kuten varmaan näkyy. Tuollaista oli koko matka.

1 kommentti: