sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

4min 57s

Tuon verran sain parannettua Syvänniemi-triathlonin viimevuotista aikaani. Vuosi sitten päätin että parannan aikaani viisi minuuttia vuoden päästä, ja koska tavoite oli aika kova niin jotakin oli tehtävä. Oikeastaan koko blogini lähti liikkeelle siitä, että julkaisemalla harjoitteluni ei tulisi kiusausta jäädä sohvalle laiskottelemaan niinä huonompina päivinä.

Vaikka jäin tuosta tavoitteestani kolme sekuntia, niin blogini on täyttänyt tarkoituksensa. Siitä kun aloin kirjoittamaan, en ole jättänyt laiskuuden vuoksi kuin yhden suunnitellun treenin väliin. Muutama on jäänyt väliin siksi, että en yksinkertaisesti ole palautunut kisoista kunnolla.

Itse kisoista sen verran, että uinti meni hyvin. Tulin rantaan ensimmäisenä, osin märkäpuvusta saamani edun vuoksi. Uintiaika oli 25 sekuntia viime vuotta parempi. Veikkaan kyllä matkan olleen hieman viimevuotista pidemmän, koska uintini on parantunut vuodessa enemmän ja pelkkä märkäpuku nopeuttaa minulla noin 5-10s per sata metriä. Uintimatka oli noin 200m.

Eka vaihto meni hyvin, ja märkkärin kanssa ei ollut ongelmia. Pääsin pyöräosuudelle Hurulan Matin peesiin. Tästä oli iso etu, koska keli oli aika tuulinen. Peesissä oli kevyt ajella, ja toisella kierroksella vedinkin vajaan pari kilometriä. Halusin vetää, koska Matti teki muuten ison duunin. Jos olisin ajanut vain sijoituksesta niin olisin peesannut koko matkan. Kävinkin aika ahtaalla tuon vetovuoron aikana ja sykkeet oli liki 180. Kymmenen kilometrin pyöräilyaika vaihtoineen noin 17 minuuttia.

Toinen vaihto meni todella hyvin, ja pääsin lähtemään juoksuosuudelle ensimmäisenä. Tavoitteena oli juosta 3 kilometrin matka 12 minuuttiin. Aloitin kuitenkin hieman liian lujaa, ja juoksu tuntui aika pahalta koko matkan. Matti ohittikin minut muutaman sadan metrin jälkeen, ja hänen vauhti oli minulle liikaa. Juoksin matkan aika tasaista vauhtia noin 4min 2s kilometrivauhtia ja saavuin toisena maaliin. Loppuaika 32min 50s.

Vaikka en ihan sitä viiden minuutin tavoitetta saavuttanutkaan, niin olen kisaan tyytyväinen. Jos olisin seurannut kellosta kokonaisaikaa, niin ehkä nuo kolme sekuntia olisi voinut juoksussa kiristää. Menin kuitenkin koko matkan ihan maksimivauhtia ja jossiteltavaa ei juurikaan jäännyt. Jotta bloggaaminen ei olisi niin tylsää, niin päätinkin kisan jälkeen, että ensi vuodeksi parannan aikaa 2 minuuttia. Tavoite on kova ja se ei pelkästään purkkaa jauhamalla toteudu. Mutta niin oli viimevuotinenkin tavoitteeni ja se on taas tarkoituksellista. Pitää olla jotakin tavoiteltavaa.

Lopuksi vielä viikon treenit:

ma:   pyörä 55min + juoksu 18min + pilates 20min
ti:      uinti (halli) 2.8km
ke:  pilates 10min
to:   kisat
pe:   pyörä 2h 5min
la:    juoksu 36min + avovesiuinti 2.6km (37.5min)
su: pyörä 1h 55min

yht: 8h 35min

Ihan ok viikko kisaviikoksi. Nilkka edelleen vaivaa, mutta muuten ei ole ongelmia. Henkisiä ei lasketa.
Lauantaina tuli ihan hyvä avovesiuinti. Uintivauhti avovedessä on ollut hieman kysymysmerkki, mutta aika helposti tuollaista 15min/km pystyy läpsyttelemään. Ihan ok. Loppuviikon lenkeillä oli sykkeet hieman koholla. Olisiko johtunut kisoista, tai sitten helteestä. Voi olla myös että kun pääsin pitkästä aikaa ajelemaan uusiin maisemiin (tai no mulle vanhoihin, eli Syvänniemelle) niin tuli innostuttua liikaa. Tällä viikolla toivottavasti taas joku reilu kymmenen tuntia treeniä ja sitten hieman palauttelua kohti Kuopion perusmatkan SM-kisoja.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti