sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Helppoa

Vko 15

ma: 30 min traineri (5x1 min, 2 pal) + 30min juoksu + 10 min pilates

ti:   1h uinti 2800m
ke:  pilates 10min

to:  uinti 1h 2850m + 1h jalkapalloa, peli
pe: 1h futsal

la:   -
su: 1h uinti 2700m

yht 6h 20 min

Tämmöinen oli helppo viikko. Perjantain futsalin jälkeen ei kyllä siltä tuntunut. Oli aika raskas torstai, kun en ole oikein urakoimaan tottunut. Enpä muista milloin olisin viimeksi kahta kunnon harjoitusta tehnyt samana päivänä.  No kohtuu hyvin jaksoin pelissä tunnin juosta, ja maukas voittokin irtosi lupaavalla pelillä kautta ajatellen. Kiitos kundit taistelusta.

Uintia tuli lepoviikolle ihan kivasti. Tänään kelotin treenin päälle satasen vapaata "täysillä". 1.20 meni altaasta lähdettynä. Ihan urku auki en vetänyt, koska silloin ei tekniikka pysy läjässä. Muistaaksesi syksyllä kun aloittelin uimarin uraa uudestaan oli 1.40 aika tiukassa. Silloin tuntui että kuinka sitä nuorena on edes sitä vauhtia päässyt kuin silloin pääsi, mutta ei tuosta montaa sekuntia hypyllä ja tuoreena enää jää. Toivottavasti keväällä olen jo lähellä. Tässä lajissa tietty tärkeämpää on että jaksaa uida pidemmän siivun lujaa, mutta ei se käytännössä onnistu jos satanen ei kulje mihinkään

. Uinti on kyllä kiva laji. Esimerkiksi tänään ei olisi ollut mitään asiaa juoksemaan, jalat on sen verran hellänä tuosta pallon potkimisesta. Uidessahan niillä ei oo pakko tehdä juurikaan mitään jos ei halua. Ja enpä minä niillä juuri mitään tee, siellä ne tulee perässä ja koittaa hieman pitää kroppaa suorana. Ja nämä sunnnuntaiuinnit on todella kivoja. tänäänkin oli puolityhjä halli, ja aurinko paistaa ikkunoista kivasti. On kiva fiilis uida ja saunoa kun ei ole kiire mihinkään. Ja hauiksiakaan ei ole enää tällä viikkolla vihlonut.

Monen mielestä uinti on tylsää, mutta kun keskittyy tekniikkaan niin siitä saa kyllä ihan mielenkiintoista. Ja ui matkan lyhyempinä pätkinä. Itse en treeneissä ui juurikaan puolta kilometriä enempää ilman pientä taukoa. Alkuun lämmittelen yleensä jonkun puoli kilometriä, sitten tekniikkaa kilometri. Seuraavaksi pääsarja, joka on yleensä kilometrin molemmin puolin. Esimerkiksi joku pyramidi, tai vaikka satasia kymmenen pienellä palautuksella. Ja loppuun verryttelyä muutama sata metriä Tuo pääsarjakin on mielestäni parempi uida lyhyemmissä pätkissä, voi uida hieman kovemmin, ja tekniikka pysyy paremmin kasassa. Torstaina on sitten uitu ohjatuissa treeneissä välillä kovaakin. Ja seurassa se on paljon helpompaakin.

Ensi viikolla yritän sitten uida neljä kertaa, muutama juoksulenkki ja jos sää sallii, niin vaihdan sunnuntaina pakan kesäkiekkoihin ja käyn ulkoiluttamassa pyörää. Olisi kiva päästä testaamaan sitä muuallakin kuin trainerissa. Eka tempokisa taitaa olla jo vajaan kuukauden päästä, joten pyöräilemään pitää päästä.  Kymmenen tunnin nurkille saisi tulla tunteja. Seuraavana sitten pari vielä lisää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti