sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Uintitreeni

vko 39

ti: pilates + kuminauhajumppa
to: pilates + kuminauhajumppa

yht: 40min

vko 40

ti: pilates + kuminauhajumppa
la: 45min uinti

yht: 1h


Lauantaina kävin taas parin viikon tauon jälkeen uimassa. Oli kyllä kivaa. Täällä Iisalmessa on siis pieni halli, neljä rataa. Mennessäni uimaan niistä kaksi oli varattu vesijuoksuun. Menin sitten uimaan toiselle puolelle näitä ratoja, missä oli kaksi rataa joita ei ollut jaettu köysillä. Toisen radan päällä on ponnahduslauta, minkä alla olevan radan kuitenkin valitsin. Vetelin lämpät siinä. Koska vesijuoksijoita oli enää neljä, ja niistä yksi potki itsestään toisella radalla, kysyin valvojalta että oliskohan mitenkään mahdollista että ne olisi samalla radalla niin olisi mukavampi ja turvallisempaa uida. Oli, ja kuulemma tuon toisen radan piti olla kuntouinnille, mutta se oli merkattu väärin. Merkkailin radat uudestaan ja  tämän jälkeen oli kiva uida kun oli tilaa, eikä tarvinnut varoa hyppääjiä. Uin pari kilsaa. Huomasi kyllä hyvin lopussa että ei oo tullu uitua moneen viikkoon kunnolla-hartiat ja kädet väsyi. Uin ihan perus treenin eli alkuun lämppä ja tekniikkaa ja sitten joku sarja. Tällä kertaa uin pääsarjana tosi kevyttä vajaan tonnin satasen pätkissä. Yhden satkun uin hieman reippaammin ja se meni ihan kivasti puoleentoista minuuttiin. Ajattelin etukäteen että vauhti olisi tippunut enemmänkin tauon takia. Tuli taas koitettua paria uutta juttua uintitekniikkaan ja uinti tuntui ihana hyvältä niiden osalta. Niin pitkään kun jaksoin tehdä niitä uusia asioita. Lähinnä uintiasentoa ja kytkentää plus otteenhakua. Kyllä uinti on hieno laji, aina on tekniikassa uutta opittavaa.

Keskiviikkona kävin taas lääkärissä tuon istuinkyhmykivun takia. Kipuilu on jonkun verran helpottanut kolmen lepoviikon aikana, mutta kyllä ne kivut taas tuossa lääkärin vääntelyissä tuntuivat. Lääkäri arveli siellä olevan repeämän ja arpea. Ensi viikolla on magneettikuvaus, jossa kuvataan myös lonkat samalla. Mulla todettiin neljä vuotta sitten ahtaat lonkat ja voi olla että ne altistaa tämmöisille vaivoille. Hyvä että tutkitaan niin tietääpähän kuinka noita olisi viisainta hoitaa. Toistaiseksi on kuitenkin hoitona lepo tutkimuksen valmistumiseen asti, eli ensi torstaihin. Uintia ei lasketa, koska se ei enää parilla viime kerralla ole koskenut. Taidankin nyt aloitella tuota uintia vähitellen.  Eli kyllä täältä vielä tullaan, se on vain ajan kysymys :)

2 kommenttia:

  1. Hyvä hyvä, että alkaa ongelmat ratkeamaan ja saadaan hommaa eteenpäin :) Itsellä uintia ei ole tullut kuin kerran olikohan se elokuussa, Joroisten jälkeen, joten pitäisi alkaa tässä ylimenokauden ollessa päällä aktivoiduttua silläkin saralla - kunhan flunssa saadaan pois alta. Tarkoitus olisi käydä kerran uimassa ja kokeilemassa miltä se uinti tuntuu, ja sitten parin seuraavan kerran aikana kellotella 100,200,400 ja 1000m, ja katsoa, mistä tämä pk-kausi lähdetään liikkelle :)

    VastaaPoista
  2. Moi. Eihän tässä vielä kiire olisi uimaan. Punttia pitäisis tehdä, mutta kun jaloille ei voi tehdä mitään niin tuntuisi hölmöltä lähteä tekemään pelkkää yläkroppaa. Mielummin siis uin. Munkin pitäis kellotella ainakin neljäsatanen niin osaisi vähän vauhteja kontrolloida. Mutta nyt muutama viikko vaan aika rauhallista totuttelua ensin.

    VastaaPoista