sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Pakkolepo

 Vko 37 
 ti: 55min juoksu
la: 51min juoksu
yht: 2h 10min 

Vko 38
 ti: kuminauhajumppaa + 10min pilates
to:kuminauhajumppaa + 10min pilates
la: 30 min uintia
yht: 1h 

Ei tässä ainakaan määrillä pääse keulimaan. Viime viikolla juoksin nuo kaksi rauhallista lenkkiä ja perse sen kuin kipeentyi. Lisäksi kun pohkeetkin alkoi kiristelemään, ja kun tuosta määrästä liikuntaa ei mitään urheilullista hyötyä ole, niin päätin viheltää pelin poikki. Eli kuukausi taukoa juoksusta, pyöräilystä ja jalkajumpasta. Siis kaikesta mikä tuota pakara/takareisiosastoa kipeyttää. Tuollaisen ohjeenhan mä sain jo silloin kesäkuussa kun tuo kipeytyi, siis silloin oli tosin vaan puhe pyöräilytauosta, mutta eihän triathlonisti voi kesällä levätä. Olisi varmaan pitänyt, koska ei tuota menestystä sillä treenaamisella tullut. Ja ei tuo juokseminenkaan ole kivaa kun joka askeleella tuntuu.  Mä oon diagnosoinnu tuon vaivan hamstring-syndroomaksi ja kai se viime kertaisin lääkärikin oli samaa mieltä. Takareiden tulehduksesta se puhui. Ensimmäisen lääkärin piti olla hyvä, mutta se vaan diagnosoi mulle (koskematta potilaaseen) penikkataudin perseeseen.  Varmaan viisain olisi ottaa tuonne tulehtuneelle alueelle kortisonipiikit levon lisäksi, koska aika pitkään nuo on nyt on jo ollu tulehtuneena. Kolme kuukautta. Mutta mä en oo ollenkaan vakuuttunut siitä että täältä Iisalmesta löytyy lääkäriä joka saisi neulan kärjen oikeeseen paikkaan, niin pitää miettiä tuota. Tuskin löytyy Kuopiostakaan, mutta jos joku osaa suositella jotakin oikeata lääkäriä Kuopiosta niin kiitos jo etukäteen.

Eihän tässä sinäänsä kiire ole jos tuo kuukauden lepo auttaa. Sitten ollaan vasta lokakuun loppupuolella ja aikaa on  vaikka kuinka. Lauantaina kävin uimassa reilun kilometrin. Ihan vaan siksi että se on kivaa.

2 kommenttia:

 1. Aika ikävältä tulehdukselta vaikuttaa.
  En tiedä Kuopiosta lääkäreitä... tai nyt kun muistelee niin aikanaan kävin Kuopiossa ortopedillä nilkan vuoksi, mutta enpä sen nimeä muista kun aikaa vierähtänyt siitä yli 10 vuotta. Onhan siellä Kuopiossa yliopistollinen sairaala niin luulisi siellä jonkun osavaan kortisoonipiikin laittaa oikeaan paikkaan.
  Pikaista paranemista ja yritä jaksaa levätä!

  VastaaPoista
 2. Tää on kai aika sitkee vaiva parantumaan. Itelläkin tosiaan 7 viikkoa ilman pyöräilyä ja kaikki treenit tuolla ajalla 15h, eli tulee keskimäärin about 2h/viikko. Joten eiköhän tuo kevennetty treenikin ole jo kokeiltu.

  Joo, eiköhän tuolta joku piikittäjä löydy, kun vaan tietäisi kelle menisi. Siis kuka olisi hyvä. Ei oikein löydy mistään tietoa, netistäkään. Löyty vaan netistä joku sivu, jossa joku tohtori suositteli tuon piikin antoa ultraääniohjauksella, koska on vaikea laittaa oikeaan paikkaan. Siksi ei viitsisi mennä ihan jollekin tunarille. Kiitos ja kohtahan tähän jo tottuu :)

  VastaaPoista