sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Muutoksia

Nyt on ollut blogi- ja harjoitusrintamalla hiljaista. Muutin viikko sitten Iisalmeen töiden perässä, joten ohjelmaa ja kaikkea säätöä on ollut ihan tarpeeksi. Kaupungista en osaa sanoa vielä oikein mitään muuta kuin että onhan tämä aika pieni Espooseenkin verrattuna ja tuttuja työpaikan ulkopuolelta on vielä tasan nolla.. Muutamalla juoksulenkillä olen lähiympäristöön tutustunut. Kyllä tämä ihan liikuntaystävälliseltä kaupungilta vaikuttaa-juoksureitit on olleet ihan hyviä ja maisemat kauniit. Asunnon nurkalta lähtee talvella hiihtoladut, jotka kai menee muutaman kilometrin päässä olevalle paloisvuoren ulkoilualueelle josta löytyy lisää latuja. Uimahalli löytyy puolen kilometrin päästä ja avovettä on joka puolella. Uimahalli on tosin melko pieni neljän 25-metrisen radan halli, mutta ainakin perjantai-iltana tuolla mahtui ihan hyvin uiskentelemaan kun kävin tutustumiskäynnillä. Samasta rakennuksesta löytyy myös samaan uintihintaan sisältyvä kuntosali, mitä kyllä pitää alkaa hyödyntämään syksyn ja talven aikana. Ja uskoisin että täältä maaseudulta ei tietkään ihan heti lopu.

Tuohon tiestöön tutustuminen ei oo vielä tosiaan onnistunut kuin juosten. Istuinkyhmyt on edelleen kipeät ja istumatyö ei tunnu vaivaa  helpottavan, joten pyöräily on edelleen pannassa. Juoksu menee ihan ok, kunhan ei oo jyrkkiä nousuja kiivettävänä. Tuon huomasin varsinkin tuolla Paloisvuorella viikolla hölkätessä. Eli syksy jatkuu toistaiseksi ihan kevyellä lenkkeilyllä ja noilla kuntopiirisessioilla. Kävin tosiaan perjantaina uimassa yli neljän viikon jälkeen ja täytyy sanoa että kyllä se alkuun oli aika haparoivaa-koko uintiasennon hahmottaminen oli hankalaa. Mutta kyllä se siitä taas muutaman tekniikkadrillin jälkeen alkoi vähän paremmin sujuman. Mutta uintia ei oo vielä tarkoitus ottaa ohjelmaan mukaan, korkeintaan silloin tällöin noita lähinnä saunomisreissuja missä tulee kastauduttua samalla. Nyt on tosiaan tärkeämpää vedellä noita kuminauhoja, jotta olkapäät vahvistuisi ja talvella olisi mahdollista uida ja hiihtää tervenä.

Joroisille ilmoittautuminen meni multa muuton takia ihan totaalisesti ohi. Ei ollu nettiyhteyttä ja muutto ja kaverin varpajaiset puski päälle. Lisäksi en kyllä kuvitellut että se vuorokauteen myytäisiin täyteen, viime vuonna ehti vielä ilmoittautua vuodenvaihteessa. Kattelin kyllä ilmoittautuneita ja sen perusteella Suomen mestaritkin vaihtuu sekä miesten että naisten puolella, koska kumpikaan ei ole mukana elleivät peruutuspaikkoja saa. Itsekin ilmoittauduin sitten tuonne jonotuslistalle kun nettiin pääsin. Mennäänköhän oikeesti samasta jonosta..  Onhan noita puolimatkan kisoja muitakin, mutta kun Sm-kisoihin pitäisi kuitenkin päästä, niin ainakaan Tahkon puolikas ei sen Kuopion perusmatkan sm-kisan läheisyyden takia minulle käy.

vko35

ma: 30min jumppaa
ti: 33min juoksu
ke: 20min jumppaa
to: 31min juoksu

yht: 2h

vko36

ma:-
ti: 58min juoksu
ke: 35min jumppa
to: 1h 15min juoksu
pe: 30min uinti
la: 51min juoksu
su: 30min jumppaa

yht: 4h 30min

2 kommenttia:

 1. Hei!

  Onneksi kausi on pulkassa, niin ei tarvi stressata tuosta treenaamisesta niin hulluna. Ehtiihän sitä myöhemminkin, etenkin pyörää ja uintiakin tarvinnee aloitella vasta vähän myöhemmin tosissaan. Juoksu näyttää kuitenkin toimivan ihan ok peruskunnon puolesta, joten hyvä hyvä :) Ja jumppa ja sali lienee jossain määrin tärkeitä nyt syksyllä ja alkutalvesta, joten niitä varmaan pääset jyystämään tässä vielä oikeaan aikaan :) Enpä ole itsekään joroisten jälkeen käynyt kuin kerran uimassa ja ehkä pari kertaa pyöräilemässä oikeasti, muuten sellaista höntsäpyöräilyä.

  Toivottavasti paikka Joroisille aukeaa, onhan se ikävää, jos sm-kisaan ei pääse, kun ei vuotta aiemmin ole juuri oikealla hetkellä netin ääressä rämpyttämässä nappia, jotta pääsee viivalle. Muissa kisoissa tuo olisi hyväksyttävää, mutta sm-kisaan olisi suotavaa, että kaikki jotenkin pärjäävät pääsisivät viivalle, joka onnistuisi varmasti missä tahansa muualla, paitsi joroisissa näemmä.

  Mestareista ei välttämättä kannata välittää Joroisilla, kyllä he mukaan pääsevät jos haluavat. Muista mitalisteista en tiedä, mutta sarjansa voittajat (jos minä ikäryhmäläisenä, niin varmaan yleisenkin) saivat kuoren, jossa yksi palkinnoista oli mm. vapaa ilmottautuminen ensi vuoden joroisten kisaan mille matkalle tahansa ilmaiseksi, kunhan sen tekee ennen lokakuun puolta väliä. Eli, eiköhän Kaisa ja Thomas ole viivalla ensi vuonnakin, ellei joku selvä syy poisjääntiin ole.

  P.s. Käytätkö perseen alla jotain tukialustaa istuessasi töissä tai kotona, vai kuinka pärjäät arjessa istuinkyhmyjesi kanssa? Toivottavasti tulevat kuntoon, olivat kuitenkin jo useampi kuukausi sitten oireilevina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi. No joo, olishan tuo kiva treenata enemmänkin, mutta nyt ei tosiaan ole oikein mahdollisuutta ja onneksi ei kauheata painettakaan. Aika huonolla harjoittelulla pääsin alkuvuodesta edes jonkunlaiseen kuntoon niin jospa tuota ensi kesäksikin kerkeisi.

   Joroisillahan mä olin joku kahdeksastoista, eli sikäli pärjäävästä urheilijasta ei ainakaan tämän vuoden tulosten mukaan ole kyse, mutta olisis mukava osallistua sinne paremmassa kunnossa ja kun kerta kilpaa tätä lajia harrastaa niin olisihan se kiva olla mukana. Meidänkin sarjassa näytti olevan noin 230 osallistujaa, joista varmaan isolle osalle sm-arvolla ei ole merkitystä. Tapahtuma on toki hieno, joten tottakai siellä haluaa olla mukana. Tuo mestareiden ilmainen osanotto menikin ohi, ihmettelinkin kyllä että aika huolimattomia nekin on.

   Ei mulla mitään tukea ole. Kotona pääasiassa makoilen sohvalla tai lattialla kun rentoudun. Eli en istu oikestaan kuin syödessä. Kolme kuukautta nuo on kohta tosiaan vaivanneet ja pyörätaukoakin taitaa olla jo kuukausi. Jospa ne siitä, ne vaan rajoittaa yllättävän paljon harrastamista ja hoitokeinoja ei kuulemma oikein ole levon lisäksi. No burana toki, mutta mä luulen että olen jo sen kortin katsonut :) Ehkä kortisonia jossakin vaiheessa jos ärtyy lisää.

   Poista