sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Olkapääleikkaus-osa 2

Ekaksi viikon treenit:

vko 14

ma: 1h 20min juoksu PK
ti: 45min traineri (20min 215w + 5min 305w)

yht: noin 2h

Noista nyt ei ole muuta sanottavaa kuin että 300 wattia ei pyörisi kahtakymmentä minuuttia ellei olisi ihan pakko. Ja tuskin sittenkään.

Keskiviikkona leikattiin vasenkin olkapää. Leikkauksessa ei kai ollut mitään ongelmia. Nyt oli hieman erilainen nukutus, koska viimeksi en meinannut lopettaa sössöttämistä moneen tuntiin. Olin siis aineissa puoleenyöhön ja olo oli huono. Nyt herätessä tärisin vaikka ei mua oikeastaan edes paleltanut, mutta tuo meni ohi parilla ruiskeella jotakin.

Olkapäästä löytyi pieni repeämä supraspinatuksesta kaiketi siitä päästä mistä se kiinnittyy olkaluuhun. Alla selventävä kuva (sivustolta tohtori.fi). Eli tuolla jossakin minne tuo supraspinatus nuoli osoittaa. Se on kai ottanut kiinni käden noustessa tuohon olkalisäkkeeen kärkeen ja hankautunut siihen. Nyt kai taas otettiin tuota kärkeä pois ja limapussi myös, eli tilaa on taas enemmän. Oikeassa ei tuollaista repeämää ollut, se oli vain hieman rispaantunut. No loppuajasta ennen leikkauksia tuo vasen olikin jo kipeämpi kuin oikea.

 

 Leikkauksesta seuraavana päivänä tuo olka oli melko kipeä, paljon kipeämpi kuin oikea oli leikkauksen jälkeen,  ja noita pitää alkaa jumppaamaan heti ettei ne jää jäykiksi. Yksi liike on sellainen, jossa kädet nostetaan etukautta ylös viisi kertaa. Käsissä pidetään keppiä, jolloin terveemmällä kädellä voi auttaa hieman toista nostamalla sillä enemmän. Alussa  käsi nousi vain noin 45 astetta, minkä jälkeen siihen koski niin paljon että en saanut sitä ylemmäksi. Buranan ja panacodin avulla se sitten tunnin jälkeen nousi ylös, mutta alas saaminen sattui. Mutta kyllä se siitä taas sitten liikkui. Olkanivelessä taisi olla nestettä ekana leikkauksen jälkeisenä päivänä mikä kipeytti sitä, koska sieltä kuului sellainen lotina kun niveltä yritti liikuttaa. Nyt kun olen tuota kolme päivää jumpannut niin liikeradat alkaa olla normaalit ja jumppa ei satu enää juurikaan. Toivottavasti nuo tulee kuntoon vielä kevään aikana. Nyt on 7 ja puoli viikkoa ekoihin kisoihin ja uinnin saa kuulemma aloittaa kuuden viikon päästä. Kuulosta siltä että pitää käydä muutaman kerran hallissa potkimassa kevään aikana ja vetää aika potkupainotteisesti kisat ja muutenkin vetää aika maltilla uinnit. Pitää kyllä vielä koittaa tinkiä tuosta uintirajoituksesta hieman, viikkokin olisi paljon. Ja kuntouttaa hyvin noita kuminauhalla ja painoilla kun sen aika on.

Ensi viikolla mä meinasin aloittaa pyöräilykauden jos käsi kestää nojata yhtään lepotankoon ja juoksulenkitkin otan taas mukaan ohjelmaan. Eli ensi viikolla totuttelen taas ja seuraavalla sitten kunnolla määrää jos kelit sen sallii. Mun kunnolla ei kyllä vielä oo kun hieman toistakymmentä tuntia viikkossa mutta eiköhän sitä ehdi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti