sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Maltillista menoa

Viikko 14

ma: -
ti: -
ke: 15min sali + 1h uinti + 3min vesijuoksua
to:  -
pe: sali 35min +  35min uinti
la: 45min hiihto
su: 40min sali + 45 min uinti

YHT: 4h 40min

Taas tällainen perustotutteluviikko. Salilla olen yrittänyt vahvistaa pakaroita, sekä lantiota juoksuasentoa silmällä pitäen. Noiden takareisien kuormitus vähenee kun lantio pysyy ylhäällä ja pakara tekee enemmän työtä. Paljon on vielä tekemistä. Olen lisäksi tehnyt taas tuota nordic hamstringia, eli eksentristä takareisiliikettä. Se ei edelleenkään satu yhtään, kuten ei oikeastaan muutkaan harjoitteet.  Tai en ole niitä tehnyt jos on selvää kipua tuntunut, pienet tuntemukset lienee ok jos se ei suoranaisesti koske.

Uintia en uskalla treenata peräkkäisinä päivinä olkapäiden takia, joten tuollainen kolme-maksimissaan neljä kertaa viikossa riittää toistaiseksi. Parempi että pystyn edes uimaan tuon verran kuin en ollenkaan. Vauhdit ei edelleenkään ole kaksisia. Tänään uin 10 kertaa satasen kymmenen sekuntin palautuksella. Vauhti oli 1.35/100m. Tuo ei tunnu kovinkaan pahalta, mutta ei mulla tuosta taas ole juurikaan varaa kiristää kun tekniikka sitten hajoaa, syke nousee ja vauhti hyytyy. Tuo on siinä mukavuusalueen rajalla ja tuota vauhtia menisi luultavasti toinenkin setti.

Eilen pääsin vielä melko kivuttomasti hiihtämään näille lumille. Tykkilatua on noin kilometrin pätkä yllättävän hyvässäkin kunnossa. Minä taas en ole, ja hiihtelinkin itseäni paremmassa seurassa parikymmentä minuuttia ja sen kyllä huomasi. Keskisykkeet 171 ja vauhti surkea. Huonokuntoisena on kyllä helppo tehdä vk-harjoituksia- mitään ei tarvitse tehdä kun syke nousee. Ainakin ensi viikolla tuolla vielä pystynee hiihtämään, joten täytyy käydä niin ei tarvitse vielä alkaa juoksemaan kipeillä jaloilla. Matolla olen jo muutaman minuutin juoksuun totutellut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti