sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Leikkaus

No niin, nyt on sitten hamstringit leikelty. Leikkaus meni hyvin ja arpikudosta poistettiin iskiashermojen ympäriltä, Oikealla tilanne oli ilmeisesti pahempi ja se olikin ollut hieman kipeämpi puoli viime aikoina ja alussa. Kipuja ei erityisemmin ole ollut leikkauksen jälkeen. Istumaan en kyllä pysty, mutta muuten makoilu ei satu ja kävelemäänkin pystyy. Ruokailut pitää hoitaa seisten. Totaali liikuntakieltoa on pari viikkoa ja sitten poistetaan tikit/metallihakaset. Sitten kai saa kevyesti uida (ja saunoa..) ja kuukauden päästä vähän enemmän. Jumppaa saa aloitella kevyesti tikinpoiston jälkeen ja kevyen juoksemisen/pyöräilyn parin kuukauden jälkeen. Ihan hyvin tässä siis asiat on ja toipuminen on lähtenyt hyvin käyntiin. Pyörän selkään, kuten myös juoksemaan, pitäisi siis päästä huhtikuussa. Ihan hyvä juttu, mutta kyllä se sitä taitaa tarkoittaa että tästä vuodesta tullee kilpailullisten tavoitteiden osallta välivuosi.

10 kommenttia:

 1. Lycka till Tero med rehabiliteringen, hoppas du kommer igen starkare, snabbare och uthålligare än någonsin! Kramizar ulla

  VastaaPoista
 2. Nyt tosiaan vedit hyvästi kaulaa telakkakisassa. Tsemppiä toipumiseen!
  Täällä yritetään hiljakseen taas meininkeihin, pikku flunssa toi vähän takapakkia treenien aloitukseen. Pitänee tyytyä hakemaan vauhtia lyhyemmistä kisoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Joo, näin kävi.. On sullakin kyllä ollut vaikeeta, mutta näillä mennään. Onneksi ite onkin enemmän sprintteri niin ei tartte niin kovaan kuntoon ehtiä :) sinä oot varmaan koittanut d-vitamiinit ja omegat (siis oikeesti paljon verrattuna suomisuosituksiin) tuohon sairasteluun. Itse en kyllä ilman niitä pysy viikkoakaan flunssatta.

   Poista
 3. Leikkasiko sinun hamstringin Oma Sairaalassa vastaanottava ortopedi Ilkka Räsänen. Epäilen itselläni Hamstringia, mutta magneetissa ei mitään näkynyt ja hermo juilii pakaraan ja sääreen jopa pohkeeseen. Urheilu/juoksu on täytynyt nyt kokonaan jättää listalta.

  VastaaPoista
 4. Hei. Joo, Ilkka leikkasi. Tuo ei kuulemma näy magneettikuvissa ja moni lääkäri ei vaivaa edes tunnista. Itsekin kävin ensin turhan reissun. Minulle neuvottiin että joko Räsäselle tai Oravalle tutkittavaksi niin saa asiantuntevaa hoitoa. Minulla ei sääriin tullut ongelmia vaan kipu levisi hieman takareisiin jos rasitti sekä aika paikallisena tuonne istuinkyhmyihin. Akuutissa vaiheessa tosin koko pakara oli aika hapoilla. Huilaamalla tuosta ei taida eroon päästä, ehkä joillakin kuntoutusliikkeillä, kuten nordic hamstring, voi olla tehoa. Tsemppiä.

  VastaaPoista
 5. Mullakin on ollut aina silloin tällöin kipuja oikean istuinkyhmyn seutuvilla ja eilen lenkin kovemmalla osuudella vähän enemmänkin. Missään muualla ei tunnu, ja alkuun epäilinkin taas jotain selkään liiiyvää heijastuskipua. Eilen google-diagnosoin itse lievän hamstring-syndrooman. Täytyypä minunkin kokeilla tuota nordic hamstringiä, kiitos siis vinkistä!

  Tsemppiä kuntouttamiseen!

  VastaaPoista
 6. Moikka. Ja kiitos. Se tosiaan ainakin mulla tuntui juostessa ennen kaikkea ylämäissä ja pyöräillessä alussa kovissa voimavedoissa mutta lopussa jos kevyessäkin vauhdissa. Itse diagnonointi.. :) parasta. Ota alkuun varovasti tuota nordic hamstringia- vaikka itellä menee joku puolitoista sataa maastavedosta niin tuo liike omalla painolla on aika tehokas. Pitää kuunnella takareisiä ja pohkeitakin ettei tuu vahinkoa. Jotkut tekee sen jopa niin että nousevat alhaalta ilman käsiä, aika hullua. lantion liikkuvuutta nuo tuntuu korostavan tämän vamman hoidossa, samoin kuin pakaran voimaa. Että ei mene juoksu niin takareisille.

  VastaaPoista
 7. Mitenkäs paraneminen on sujunut, mitä kaikkea pystyy nyt tekemään jo ja milloin saa alkaa "oikeasti treenaamaan"? :) Toivottavasti tästä eteenpäin ei tule pausseja, ja pystyt keskittymään mieleisiin tekemisiin ^

  VastaaPoista
 8. Moi. Ihan hyvin kai tässä on parantunut. Syömään pystyy jo istualtaan ja pari kertaa olen käynyt kevyesti uimassakin. Kuukauden päästä aloittelen juoksua jos ei tule takapakkia.

  VastaaPoista