torstai 16. tammikuuta 2014

Diagnoosi ja mitäs sitten

Maanantaina kävin Helsingissä lääkärillä tuon takapuolen takia. Kävin siksi siellä asti kun en oikein tiennyt kenelle Kuopiossa olisin mennyt ja netistä löysin  suosituksia kyseisestä lääkäristä.  Diagnoosi on nyt tuo jo aiemmin epäilemäni Hamstring-syndrooma. Lääkäri tutki minut ja katsoi vielä käynnin jälkeen mun syksyllä otetut magneettikuvat, ja vertaili niitä vielä muutaman vuoden vanhoihin kuviin ja ei sieltä muuta kipuilua selittävää vammaa löytynyt. Tuo vaivahan on ollut päällä nyt seitsemän kuukautta ja pisin tauko urheilusta on ollut seitsemän viikkoa, minkä aikana vaiva ei parantunut. Lisäksi olen nyt koittanut kuntouttaa sitä salilla kolme kuukautta ilman vastetta. Niinpä päädyttiin sellaiseen ratkaisuun, että vaiva korjataan leikkauksella.

Nämä ei oo helppoja eikä kivoja juttuja, mutta tuntuu ehdottomasti oikealta ratkaisulta. Jos vakuutusasiat menee kuten pitäisi, niin operaatio olisi helmikuun alkupuolella ja sen suorittaa Ilkka Räsänen, joka on toiminut esim. olympiajoukkueen lääkärinä ja leikellyt huippujuoksijoita. Pitäisi siis olla hyvä kirurgi ja on tehnyt tuota ennenkin. Sairaslomaa muutama viikko ja sitten kuntoutusta alkuun vedessä ja alustavasti 12 viikkoa juoksu- ja pyöräilytaukoa.Eli toukokuun alussa voisi päästä aloittelemaan lajiharjoituksia kuivalla maalla. Minusta ei  kuulosta edes pahalta kun vertaa tuohon seitsemään kuukauteen, minkä tässä nyt on jo koittanut rimpuilla vailla tietoa mistä kiikastaa, mutta eiköhän tuohonkin kypsy. Että se on sitten kollegat teille tiedoksi että maastotriathlonissa vaihtuu mestari ainakin m35-sarjassa tänä vuonna jos nyt ei ihan ihmeitä tapahdu. Ja muutenkin taitaa tulla kisojen suhteen välivuosi, ainakin noin menestymistarkoituksen osalta. Toivottavasti kuitenkin loppukesästä pääsisi jonnekin mukaan, ihan vaan fiilistelymielessä. Mutta edelleen suurena haaveena sprinttimestaruus joskus tulevaisuudessa.

Ei kai tässä muuta, blogista tulee siis ilmeisesti kuntoutumisblogi ihan virallisesti joksikin aikaa, pitää koittaa hieman aktivoitua tälläkin saralla.Loppuun vielä vähät liikunnat alkuvuodelta:

vko 1

ti: 45min puntti + 10min uinti
ke: 22min juoksu
to: 1h puntti
la: 2h 30min puntti
su: 30min juoksu

yht: 5h20min

vko 2

ti: 1h puntti
ke: 15min juoksu

yht: 1h 15min

6 kommenttia:

 1. No eipä ollut mukavaa luettavaa.
  Mutta varmasti oikea ratkaisu pitkällä tähtäimellä.

  Tsemppiä ja pinnaa sen kuntoutuksen kanssa!
  Jiri

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti asia nyt ratkeaa, olet kuitenkin aika paljon lähempänä kuntoutumista, kun on diagnoosi eikä vaan odoteta. Toivottavasti leikkaus auttaa! Tsemppiä koitokseen ja kuntoutukseen, koita jaksaa, vaikka hyvin tiedän, että sullakin kuntoutusjumpat varmaan pursuaa jo korvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. No joo, ei tuu mukavaa olemaan jos molemmat puolet tehdäään kerralla, mutta siinä säästyisi muutama kuukausi. Säästelen kyllä itseäni nyt vesiliikunnalta että jaksaa sitten puskea sitä kuntoutusvaiheessa..

   Poista
 3. Moi! Ja tsemppiä sinnekin suunnalle. Just olin itsekin muuttamassa blogiani terveysblogin suuntaan. Odottaminen ja epävarmuus se aina on pahinta, kyllä tästä vielä tullaan takaisin aikaisempaa suuremmalla rytinällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Terveys on kyllä tärkee juttu myös tässä harrastuksessa :) Joo, tulevaisuus on toivoa täynnä, täältä tullaan. Ennemmin tai myöhemmin.

   Poista