sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Juhannusviikko

vko 25

ma: -
ti: juoksu 40min + pilates + vatsat + 1h uinti
ke: 2h  pyörä  (sis 1h 30min tempo)
to: 1h uinti + juoksu 30min
pe: 1h 15min pyörä ( 4x4-5maks)
la: -
su:

yht: 7h

Tämä oli tehoviikko. Koska aikaisempi viikko painoi vielä maanantaina aika paljon, piti viikko aloittaa levolla. Tiistain uinnissa oli kaksi tehosarjaa- muutama vinsta lyhyellä palautuksella ja satkuja taas kymmenkunta kymmenen sekuntin palautuksella. Nämä ilmeisesti tehoaa, koska vauhti nousee koko ajan ja uinti tuntuu paremmalta.

Keskiviikkona ajoin mulle pitkän pyörätemmon. Puolitoista tuntia, kilometrejä joku vajaa kuusikymmentä ja keskari 37. Keskiwatit oli 278. Muuten hyvä lenkki, mutta vedin ekat minuutit hieman yli kolmeasataa wattia niin eihän tuosta nousujohteista tullut, muutenkin eka parikymmentä minuuttia meni lähes kolmella sadalla watilla, niin tuosta voi laskeksella että loppu tuli hieman hiljempaa. Pitkät tempot on kyllä rasittavia. Periaatteessa ajaminen ei oo pahaa, mutta jossakin vaiheessa, nyt noin tunnin ja vartin kohdalla, kammen pyörittäminen käy raskaaksi ja varsinkaan tasaisella ja alamäissä ei vaan jaksa vääntää watteja. Nousuissa ei olisi mitään ongelmaa pyörittää yli kolmeasataa vaikka pitkäänkin. Mutta tämä oli hyvä treeni jolla hain Joroiselle hieman tuntumaa ja tehoaluetta. Joillakin noilla wateilla se pitää pystyä ajamaan. Tai se ei varmaan ole se ongelma, vaan se juoksu siihen päälle.

Torstaina taas lähes samanlainen uinti kuin tiistaina, paitsi vinstoissa kovempi vauhti ja pitkät palautumisajat. Taas oli kulku hieman parempaa. Perjantaina ajoin 5 kappaletta 3-5min vetoja ihan maksimia. Ekassa watit oli 350,  lopuissa snoin 360-370 wattia. Viimeisen kolmen minuutin vedon runttasin 397 wattia. Jospa tuokin taas auttaisi jaksamaan. Siihen päälle vietin sitten oikein klassisen suomalaisen  juhannuksen, joten kevyempi viikko tulee tarpeeseen. Ensi viikolla vaan joku kovempi uinti ja kevyttä pyörää ja juoksua. Sitten Kiskossa toivottavasti kovaa lauantaina perusmatkalla. Kiriapua on ainakin mukana viivalla.

2 kommenttia:

 1. Hei! Näyttää, että Joroisilla kulkee, ja voipi olla, että karkaat multa jo uinnissa ja sitten saatan nähdä pyörällä ja juostessa vastaan tulevana sut, sen verran hyvältä näyttää meno. Tavoite Joroisille jo mietitty? Vahvasti veikkaan lähelle 4:30 jos jalat kestää juoksun?

  Kävin tänään aamupäivästä tempomassa kuusijärveä ympäri vähän pidempään. En silti uskaltanut ihan 1h30min tempoa loppuviikkoa ajatellen, mutta reilu tunti ja vartti tuli kierrettyä + 40km siirtymät. Ihan totta, että alussa ei ole pahakaan pitää vauhtia (tosin itsellä ei vauhdit vielä tuon pyöräilyn aikana pudonnut, nopein vitonen oli väli 40-45km), mutta mitä pidemmälle matka etenee, sen vaikeampaa on lähteä etenkin mäen päältä pyörittämään tehokkaasti vauhtia lisää.

  VastaaPoista
 2. Moi. Niin, ennen kautta mitali oli tavoitteena, mutta se vaatii luultavasti 4.30 tai jonkun verran alle ja näillä juoksuilla puolentoista tunnin puolikas on ehkä liikaa. Viime vuonna pitemmällä reitillä 4.34 on näköjään riittänyt pallille. Oon kyllä vähän miettinyt että lähden sinne vetämään tuota 4.30 vauhtia ja kanttaan sitten kun kanttaan :)

  Eipä tuo uintikaan äsken hyvää ollut-satasia puku päällä kymmenen sekuntin palautuksella järvessä ja ekan jälkeen ajat oli aika kuraa 1.40 molemmin puolin.Lopussa taas jaksoi muutaman nopeemman. Taitaa tosin vielä juhannus painaa.. Että jos pyörällä tavoitan niin hyvä. On tässä onneksi vielä muutama viikko aikaa skarpata.

  Joo, jotenkin kai se lihas vaan tyhjenee ja hermotus väsyy pikku hiljaa. Mulla kadenssinkin ylläpitäminen huononee. Olis varmaan hyvä kun olisi pelkkää ylämäkeä ja loppuun hemmetinmoinen alamäki, ei olis tehonylläpito-ongelmia.

  VastaaPoista